PRVA HNL

Rebić i Belle srušili Inter u Zaprešiću

 Admir Buljubašić/CROPIX

Split slavi zasluženu pobjedu koju je ostvario spretno i sretno. Bez dvojbe znalački. Nijanse su odlučivale hoće li uistinu prepolovljeni Inter uloviti barem remi. Eto nije, no nema se čega sramiti. Prva šansa ipak je bila njegova: udarac iz lijevog kuta za Mlinara, u šesnaestercu Oršić i Šarić otvaraju prostor Juriću koji je odjednom sam na desetak metara zdesna, puca oštro ali i neprecizno tako da Vuković ne mora intevenirati jer lopta odlazi pokraj desne vratnice.

Još jednom su Žuti propustili vodstvo, onda kad je kapetan Šarić nabacio iz slobodnog udarca s udaljene desne aut-crte, a nasred kaznenog prostora loptu čelom zahvatio Kramarić, otišla je previsoko...

Suparnik je uzvratio obećavajućim akcijama. Prvo su Paracki, Vojnović i Belle u solidnu priliku gurnuli Rebića, koji nije točan glavom. Pa je Vojnović servirao Rebiću ispred koga čisti Plazanić. Pa je Paracki raspalio s poludistance.

Da Juriću ne ide potvrdilo se i sredinom prve dionice, nakon što su Šarić i Oršić obavili veći dio posla preciznom kombinacijom. Upravo je nevjerojatno kako Jurić, Hrvat iz Australije, glavom loptu iz neposredne blizine nije poslao u mrežu, nego u golmanove ruke!

U međuvremenu Jurić gubi loptu koju Marčić daje Rebiću, on izmiče Matku i tuče nadasve opasno, ali lopta ne pronalazi željeno mjesto.

0:1 – Rebić

Bližio se odmor, koncentracija je padala. Paracki je nakon nekoliko pogrešaka Interovaca na lijevo krilo izbacio Rebića, koji vara Plazanića potom pak 'važe' Santinija, prisiljeni desni bočni Matko negdje je zapeo, novi stoper Vujcic (inače besprijekoran, miran, siguran i tehnički uvjerljiv) ne stigne blokirati i to je pogodak iz mat situacije! Domaći imaju za čim žaliti: poslije 45 minuta trebali su uvjerljivo voditi, a ne minimalno gubiti... Stiskali su stalno, strijepeći od kontri. Jedna je upalila:

0:2 –Belle

Šarić ruši Hrgovića na granici šesnaesterca slijeva. Slobodni udarac za Rebića. Lopta se odbija od bloka, no opet je Rebićeva, ovaj put slijedi visoka parabola koju usamljeni (?) Belle čelom pretvara u pogodak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:57