DERBI NA SAN SIRU

Redknapp: Volio bih zastrašiti 'rossonere' i reći da će Bale igrati, ali ne mogu...

Čak petorica igrača iz Milanove vezne linije nisu dostupna zbog ozljeda ili zbog činjenice da nemaju pravo nastupa
 AFP

ZAGREB - Srećom po navijače Milana, na San Siro danas neće istrčati čovjek koji je prošle godine na istome mjestu ismijao obranu Intera. Ozljeda Garetha Balea nakratko je otpuhala oblačak iznad glave Massimiliana Allegrija koji se uoči dolaska “spursa” preznojava zbog velikih problema s ozljedama.

Milanska bolnica

- Volio bih da ih mogu još malo zastrašiti i reći da će Bale igrati, ali ne mogu. Kondicijski treneri u nedjelju su ga pokušali malo ‘gurati’, ali bez uspjeha - objasnio je Harry Redknapp koji ipak nije ni približno u sosu kao što je to stožer “rossonera”.

Konstrukcija veznog reda Milana za Allegrija će biti prava umjetnost. Andrea Pirlo je tijekom vikenda ozlijedio koljeno i neće ga biti šest tjedana. Kevin-Prince Boateng u autu je još od priprema u Dubaiju i njegov je nastup upitan, a Massimo Ambrosini (butni mišić) na travnjak bi se trebao vratiti tek krajem ožujka. Van Bommel i Emanuelson nemaju pravo nastupa jer su europski glamur ranije ove sezone osjetili u dresovima Bayerna, odnosno Ajaxa.

Čudna zamisao

Allegri je čak najavio da bi u vezu mogao ugurati Thiaga Silvu, po vokaciji “čistokrvnog” stopera, iako bi “milanezi” u prvoj utakmici više morali razmišljati o napadu. Čudna zamisao zatekla je i samog Brazilca.

- Nije da sam presretan mogućnošću da zaigram veznjaka, ali ako za to postoji velika potreba, pomoći ću. Moje je da budem u službi ciljeva momčadi - odgovorio je Silva na trenerove namjere.

Osokoljen uvjerljivom pobjedom protiv Parme (4-0), Milan namjerava zaigrati na kartu europskog iskustva. Sve su oči uprte prema napadu: budući da preporođeni Cassano nema pravo nastupa, Ibrahimoviću će sekundirati Robinho ili Pato. Potonji osobito ima razlog za dokazivanje jer je zbog loše forme sve češće na tapeti medija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:20