SLUČAJ TOMASOV

Reno Sinovčić: Suradnja s Hajdukom više ne dolazi u obzir!

Ono što oni rade tom dečku je klasičan primjer mobbinga! Nije dobio plaću šest mjeseci a tjeraju ga da poput koze trči po Marjanu - žali se vanjski suradnik Zadra
 Dragan Matić / Cropix

Iritantna tišina sablasnog Maksimira, prosvjed, navodna prijetnja nožem, optužbe za mobbing... Da nismo vidjeli eurogol Antonija Mršića ostali bi u uvjerenju kako se u petak u Maksimiru snimao horor film, a ne da je Dinamo stigao u svoje dvorište sa sedmim naslovom prvaka u nizu...

Krenulo je s prosvjedom navijača, a nastavilo se s jadikovkom Rene Sinovčića zbog odnosa Hajduka prema Marinu Tomasovu. Unatoč tome što je u oštroj kampanji za šefa zadarskog HDZ-a, gostovanje Zadra u Maksimiru nije propustio.

- Mamić? Nisam ga sreo - kazao je Sinovčić kojeg smo pitali jel’ iskoristio priliku da finišira transfer Marina Tomasova.

- On je još uvijek igrač s ugovorom vezan uz Hajduk i bilo bi neozbiljno da tu dogovaramo ražanj dok je zec još u šumi. 17. je arbitraža nakon koje će dobiti raskid ugovora, a onda su sve opcije otvorene - pojasnio je Sinovčić uz dodatak:

- Sve osim povratka u Hajduk.

Čini se kako je nekad veliko savezništvo Poljuda i Stanova na izdisaju.

- Ono što oni rade tom dečku je klasičan primjer mobbinga! Nije dobio plaću šest mjeseci a tjeraju ga da poput koze trči po Marjanu. Neki dan je iskrivio gležanj - pojadao se vanjski suradnik Zadra koji nema namjeru više surađivati s Hajdukom.

- Takvim načinom su zatvorili sva vrata suradnje Zadra i Hajduka. Nije pošteno ni ljudski tako se odnositi. Zapravo, to je sramotno i žalosno - podvukao je Sinovčić i ogorčen otišao u ložu Maksimir pratiti utakmicu koja je, kasnije će se pokazati, gurnula Zadar jako blizu potvrde ostanka u elitnom društvu HNL-a.

Zebićeva ekspedicija muški se postavila prvaku države i uspješno odoljevala evidentnoj kvaliteti.

- Odgovarala nam je ova sumorna atmosfera. Ohrabrila nas je i dala nam prednost. Nismo se preplašili već smo odigrali hrabro i zaslužili taj bod - kazao je Dalibor Zebić nakon utakmice u kojoj je Zadar došao u prednost rijetko viđenim pogotkom Antonia Mršića. Odapeo je s tridesetak metara i skinuo paučinu s Kelavinih vratiju.

- Ne sjećam se da smo dali ljepši gol od kada sam ja trener - kazao je Zebić koji se iz dva dvoboja s Dinamom može pohvaliti s četiri boda. Bilo bi nepravedno na koncu ne spomenuti sjajnu partiju vratara Tome Gluića koji je u Maksimiru odigrao utakmicu karijere i na taj način zaustavio stopostotni niz Ante Čačića u HNL-u.

- Ovo nisu nogometni uvjeti za igru, a prvo poluvrijeme Dinamo nije izgledao dobro. U nastavku smo bili bolji, ali Zadar je imao sjajnog vratara - završio je Ante Čačić kojem je bod donio Ivan Krstanović svojim 10 HNL- pogotkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:32