31. KOLO HNL-a

RIJEKA DRAMATIČNO 'PREŽIVJELA' TEŽAK ISPIT U KRANJČEVIĆEVOJ Kekova momčad strepila je do zadnje sekunde

Nogometaši Rijeke pobijedili su u derbi utakmici 31. kola Prve HNL kao gosti Lokomotivu sa 1-0 (0-0) i time zadržali priključak za vodećim Dinamom.
 Tomislav Kristo / CROPIX

LOKOMOTIVA - RIJEKA 0:1 (Gavranović 58')

Lokomotiva (4-2-3-1): Zelenika 6,5 – Karačić 6, Prenga 6, Perić 6, Bručić 6 – Šunjić 6 (od 56. Pamić 6), Capan 6 – Grezda 6 (od 77. Kolar -), Andrijašević 5,5, Fiolić 6– Marić 5 (od 68. Çekiçi -)

Rijeka (4-2-3-1): Vargić 7 – Ristovski 5,5, Samardžić 6, Lešković 6, Zuta 6 – Brezovec 6 (od 58. Močinić 6), Bradarić 5 – Tomasov 7, Gavranović 7 (od 79. Roshi -), Matei 6 (od 54. Vešović 6,5) – Balaj 5,5

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić) 6; pomoćnici: D. Conjar (Osijek), J. Crnčić (Vrbovec).

Žuti kartoni: Brezovec, Zuta, Vargić (Rijeka)

Igrač utakmice: Mario Gavranović (Rijeka)

Stadion: Kranjčevićeva.

Gledatelja: 1000.

Rijeka je neokrznuta prošla kroz teško iskušenje u Kranjčevićevoj ulici. Tri boda protiv Lokomotive sjajna su najava za derbi s Dinamo na Rujevici koji bi mogao riješiti pitanje naslova prvaka. Do pobjede su nogometaši Matjaža Keka stigli zahvaljujući golu Gavranovića u 68. minuti te uz silnu dozu sreće. Naime, kod 0-0 Marić je promašio kazneni udarac za Lokomotivu…

- Teška, ali važna pobjeda za nas. Zaslužili smo te bodove, iako je na obje strane bilo prilika. Teško je bilo zadržati koncentraciju, ali najvažnije je da smo i peti put pobijedili Lokomotivu i navijačima ispisali pravu pozivnicu za utorak na Rujevici. Dinamo je za nas veliki izazov i motiv - rekao je Kek na kraju utakmice, poslije koje će se ponovno pričati o suđenju. Izgleda da su bili u pravu oni koji su na vrijeme upozorili da nije bilo logično delegirati suca iz Zaprešića u ovako važnoj utakmici. Iako se s tribina činilo da je Matoc držao uzde u svojim rukama, Riječani tvrde kako će nas 'Oko sokolovo' demantirati.

- Iz poštovanja prema nogometu i zbog dogovora s klupskim čelnicima, ne bih komentirao suđenje - bio je jasan Kek.

Za razliku od njega, Mance očito nema takav dogovor jer je nastavak protesta slijedio nakon utakmice kada se verbalno okomio na Sašu Pavličića Bekića, disciplinskog suca.

- Dok je ovakvih kao vi, nogomet nam ide prema dolje - unio se Mance HNS-ovom disciplincu u lice koji je pokušao smiriti situaciju.

- Ovo je ružno što govorite - replicirao mu je Pavličić Bekić, ali Mance je ostao ustrajan. I u tome je pretjerao kao i puno puta do sada.

Što se utakmice tiče, praćeni podrškom stotinjak navijača, Riječani su od prve minute krenuli s dominacijom. U jednom trenutku su i svladali Zeleniku, ali je pogodak Gavranovića opravdano poništen zbog zaleđa.

Malo kasnije opravdano je sudac odmahnuo rukom nakon što je Grezda pao u kaznenom prostoru gostiju, a igrači Lokomotive tražili udarac s bijele točke.

'Lokosi' su dosta skromno izgledali u prvome dijelu. Bez neke namjere da ugroze Vargića, više su se orijentirali na zatvaranje prilaza svojim vratima te čekali neki protunapad u kojem bi do izražaja došli Grezda i Fiolić. Općenito je to bilo poluvrijeme bez ritma i dosta sporo. Kao da je zagrebačko sunce omamilo igrače obiju momčadi koji nisu ulazili u rizik.

Odmah na početku drugog poluvremena Lokomotiva je dobila šansu okrenuti utakmicu u svoju korist. Ristoski je srušio Grezdu u kaznenom prostoru i sudac je pokazao na bijelu točku. Iako je s tribina to izgledalo sumnjivo, gosti se nisu se previše bunili. Kako bilo, Mirko Marić loše je izveo kazneni udarac i Vargić je obranio.

Matjaž Kek pogodio je s izmjenom kada je u 54. minuti izvadio Mateija i ponudio minutažu Vešoviću. Par minuta kasnije Tomasov je izveo korner, Vešović prebacio glavom na drugu vratnicu gdje je Gavranović zatresao mrežu Lokomotive. Do kraja se rezultat više nije mijenjao.

- Drago mi je da Rijeka nastavlja utrku za naslov prvaka. Pružili smo otpor koliko nam je suparnik dopustio. Međutim, nismo izdržali - zaključio je Sreten Ćuk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:33