U UTORAK NA RUJEVICI

RIJEKIN VRATAR BOMBASTIČNO NAJAVIO VELIKI DERBI 'Pobijedit ćemo Dinamo i zakuhati prvenstvo'

 Srdjan Vrancic / Cropix

Iako je Mario Gavranović postigao pogodak vrijedan tri boda i donio Rijeci pobjedu na gostovanju u Kranjčevićevoj, tko zna kako bi se odvijala utakmica da u 49. minuti Ivan Vargić nije zaustavio jedanaesterac Marka Marića i ispravio pogrešku suca Marka Matoca koji je prekršaj, ako je i postojao, uvukao unutar kaznenog prostora, pišu Sportske novosti. Bio je to trenutak kada se utakmica “lomila”, a Vargić je “pročitao” Marićevu namjeru i svojom obranom još jednom ove sezone probudio u momčadi neki inat kojim je Rijeka još jednom ostvarila pobjedu kada neke sudačke odluke nisu naklonjene.

- Jedanaesterac? Sudac ga je dosudio i sada možemo diskutirati koliko hoćemo, ali ništa se po tom pitanju neće promijeniti. Bilo je još dosta za igrati do kraja pa tko zna što bi se dogodilo i da nisam obranio, ali s dosuđenim jedanaestercem malo su se podigle tenzije na travnjaku, mi smo odlično reagirali, postigli pogodak i ostvarili ono po što smo došli u Kranjčevićevu - govori Ivan Vargić, kapetan Bijelih na utakmici protiv Lokomotive, čija je momčad ovog proljeća uvijek izlazila kao pobjednik iz utakmica u kojima se pored vlastitih slabosti morala nositi i s nekim dvojbenim odlukama sudaca.

Takva je u Parku mladeži bio jedanaesterac kojeg je Mlakar dosudio nakon što je Zutu lopta pogodila u prsa (Vargić je također obranio) ili poništen regularan pogodak protiv Osijeka kada je drugi pomoći Loparac (u utorak je drugi pomoćni sudac na utakmici Rijeka - Dinamo) signalizirao Joviću nepostojeće zaleđe Tomasova.

- Volio bih da ne bude nepravde, isključenja, spornih odluka… Ali isto tako, takve situacije pokazuju karakter i neki inat momčadi. Meni je drago što dijelim svlačionicu s ovako karakternim igračima u kojima se probudi inat kada je najteže.

Pobjeda protiv Lokomotive Riječanima je donijela i dodatnu injekciju samopouzdanja pred derbi s Dinamom na Rujevici. Nakon dvije turbulentne utakmice u Koprivnici, ogledi protiv Zagreba i Lokomotive vratili su osmijeh na lice Bijelih.

Budući da je Dinamo očekivano svladao Zagreb, razmak na vrhu uoči međusobnog ogleda na Rujevici ostao je nepromijenjen. Rijeka će ugostiti Dinamo s četiri boda i imati vjerojatno posljednju priliku da u ovoj završnici sezone ponovo uhvati priključak s Modrima.

- Siguran sam da ćemo pobijediti Dinamo i doći na bod zaostatka!

Vargić inače nije tip od bombastičnih izjava poput ove, pa je odmah i pojasnio na čemu temelji svoj optimizam.

- Bilo je dosta da budemo po strani. Uvjeren sam da ćemo pobijediti Dinamo i zakuhati prvenstvo do kraja. Svakodnevno treniram i radim s igračima i trenerima u kojima vidim želju, moć i znanje da se predstavimo na najbolji mogući način i ja sam uvjeren u pobjedu Rijeke.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:04