SUDBONOSNA NEDJELJA

RIJEŠENA JEDNA OD KLJUČNIH NEPOZNANICA POVIJESNOG FINALA Ovo je čovjek koji će suditi susret Hrvatske i Francuske, smatraju ga jednim od najboljih

    AUTOR:
    • Hrvoje Slišković

  • OBJAVLJENO:
  • 12.07.2018. u 20:38

Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - July 1, 2018 Referee Nestor Pitana gestures to Denmark's Kasper Schmeichel during the penalty shootout REUTERS/Carlos Barria
REUTERS

Néstor Pitana

Argentinac Néstor Pitana sudit će finale između Hrvatske i Francuske.

Nešto manje od 70 sati prije utakmice Fifa je odredila kojeg suca smatra najboljim na Svjetskom prvenstvu. Pitani će to biti peti posao u Rusiji - po jednom je svirao Hrvatskoj i Francuskoj, i jednima i drugima u nokaut fazi (što automatski znači i da su pobijedili).

Na utakmici osmine finala protiv Danske najviše se spominjao kad u 115. minuti nije isključio M. Jorgensena nakon što je s leđa srušio Rebića tik ispred gol-crte. No, a to je najvažnije, Pitana je poštivao pravila. Neki su mu prigovorili i davanje previše slobode vratarima prilikom izvođenja jedanaesteraca.

Francuzima je sudio nervoznu utakmicu protiv Urugvaja. Pitana će biti upamćen i po tome što će suditi i prvu (Rusija - S. Arabija) i posljednju utakmicu prvenstva, a odradio je još i Meksiko - Švedska.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo