BUBE SU U GLAVI

ROJEVI LETEĆIH KUKACA PRAVE PROBLEME U VOLGOGRADU Novinari otkazuju planirane intervjue, navijači i igrači će se morati namazati sredstvima za zaštitu

 Profimedia, Alamy

Rojevi letećih kukaca u Volgogradu prave probleme navijačima i televizijskim ekipama, a postoji i bojazan da bi mogli omesti susret Engleske i Tunisa koji se u ponedjeljak navečer igra na stadionu Volgograd Arena, piše The Guardian.

Prema pisanju medija, gradske su vlasti Volgograda znale da bi leteći kukci - mješavina komaraca i mušica - mogli praviti probleme tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva. Upravo su zato prije dva dana helikopterima pesticidima zaprašili obližnje močvarno područje.

Službenici ruskog grada koji se nalazi na jugoistoku zemlje zamolili su turističku zajednicu Rusije da u brošurama navedu da se grad poslužio "kemijskim oružjem" kako bi se obračunao s insektima. No, istaknuto im je da bi takva deklaracija poslala krivu poruku, pogotovo zbog slučaja trovanja Sergeja Skripalja u Salisburyju.

Smatralo se da bi pesticidi mogli smanjiti broj komaraca u okolici stadiona, međutim tretman čini se nije uspio. Sky Sports News je zbog prisutnosti kukaca morao otkazati cijeli niz intervjua s engleskim reprezentativcima jer je roj komaraca i mušica napao njihovog novinara Kaveha Solhekola.

Kako se stadion Volgograd Arena nalazi odmah pored rijeke Volge, postoji mogućnost da će u ponedjeljak navečer kukci izvršiti najezdu na stadion. Engleski nogometni savez je upoznat s problemom kukaca i The Guardian piše da su engleski nogometaši poduzeli mjere kako im kukci ne bi pravili probleme tijekom boravka u Volgogradu.

Djelatnici sigurnosti dopustit će posjetiteljima "fan zone" upotrebu sprejeva za zaštitu od komaraca jer se smatra da je problem kukaca toliko ozbiljan.

U Volgograd Areni će se tijekom Svjetskom prvenstva odigrati četiri utakmice i to sve tijekom prve faze natjecanja. Osim engleske i Tunisa u Volgogradu će igrati Japan i Poljska, Nigerija i Island te Saudijska Arabija i Egipat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:34