NAKON DOLASKA ESSIENA

Sada je jasno: Modrić će u Realu igratiisključivo na Özilovoj poziciji!

 AP

Najavljeno, napravljeno. José Mourinho kompletirao je, barem za jesen, momčad Real Madrida polivalentnim Michaelom Essienom (29), svojim omiljenim nogometašem još iz Chelsea. Lass Diarra (27) je, pak, posuđen u Anži za 5,000.000 eura. Kaká i Carvalho su ostali.

Essien je dugo na najvećoj pozornici, pa na prvi pogled iznenađuje da će u prosincu navršiti 30 godina. U ljeto 2005. Chelsea ga je kupio od Lyona za 38,000.000 eura i ostao je najskuplje Mourinhovo pojačanje iz njegovih londonskih dana. Ševčenka je 2006. za 46 milijuna eura kupio Abramovič, na svoju ruku, tada je već počela pucati relacija između ruskog gazde i portugalskog trenera...

Essien je prošle sezone izgubio status prvotimca među ‘plavima’ zbog druge operacije križnih ligamenata (ozlijedio se na ljetnim pripremama 2011.), prvu je imao još 2008. Mourinho se nada da će Ganac u kraljevskom klubu moći dati sve od sebe i podsjetiti na svoje igre iz zajedničkih trofejnih dana u Chelseaju. Essien, osim položaja defenzivnog i srednjeg veznog, može popuniti desnu bočnu i čak stopersku ulogu, a njegovim dolaskom definitivno je jasno da Mourinho Modrića prvotno ima u vidu kao srednju polušpicu:

- Zna se koja je Lukina najbolja pozicija i tamo ćemo ga koristiti. Ni u napadu, niti na vanjskim položajima, desnim ili lijevim - rekao je Mourinho večer uoči španjolskog Superkupa. Po svemu sudeći, dakle, dok ne bude maksimalno spreman Modrić će biti alternacija za Özila, a Essien za Khediru i Xabija ALonsa. Moći ćemo se u to uvjeriti možda već i u nedjelju u 19.50 kad na Santiago Bernabéu dolazi Granada, a Modrić debitira u Primeri...

Lassa je, pak, u Anži odveo bivši lijevi bočni Reala, a danas sportski direktor bogatog kluba iz Mahačkale Roberto Carlos. Mourinho je munjevito reagirao i doveo igrača koji može jednako, ako ne i više trčati od Lassa, ali je taktički i tehnički puno viša razina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:38