NAPAO STRUKU 'BILIH'

Sinovčić: Neću dopustiti Hajduku da upropaštavaju talente

'Miše je najveći krivac što je Hajduk izgubio prvenstvo. Subašić, Tomasov i Jurica Buljat su biseri koje treba uvažavati, cijeniti i podržavati za dobrobit njih i Hajduka'

SPLIT - Reno Sinovčić oštro je nagazio Hajdukova trenera Antu Mišu.

- Miše je najveći krivac što je Hajduk izgubio prvenstvo - ustvrdio je Sinovčić koji je u srijedu došao na Poljud razgovarati s čelnicima kluba, a na katu je zatekao predsjednika Matu Peroša i direktora Fredija Fiorentinija. Sinovčić je nezadovoljan statusom svojih igrača u Hajduku, Danijela Subašića, Marina Tomasova i Jurice Buljata.

Iako je najavljivao da bi čak mogao povući svoje igrače iz Hajduka, to se neće dogoditi.

Sinovčić je na vrlo izravan način govorio o tome što zamjera Miši. - Subašić, vratar reprezentacije, brani u Hajduku samo zato što trener nije uspio naći vratara u Promini, Tomasov ne uživa podršku kakvu zaslužuje, a Juricu Buljata u Hajduku se već dugo zapostavlja - kaže Sinovčić.

Evo Sinovčićevih argumenata. Najprije o J. Buljatu za kojeg se spekulira da bi mogao biti u grupi igrača koji će ovog ljeta napustiti Poljud.

- Rekao sam im stoput, ako mislite da Jurica Buljat nije dovoljno kvalitetan za Hajduk, sve je ok, samo recite i naći ću mu u trenu angažman u inozemstvu. Nema ljutnje. Ja sam realan čovjek, ali ne želim da me netko zavlači. Ali nikad nisu za Juricu rekli da ne valja, a osobno smatram da je on kapacitet za igrati u reprezentaciju, samo da mu treba pružiti šansu u kontinuitetu - dodaje Sinovčić.

Sinovčić je čak rekao da je spreman staviti milijun eura na tu okladu da će J. Buljat zaigrati u reprezentaciji.

- O Tomasovu trener u medijima govori hvalospjeve, ali u stvari ne tretira ga na način na koji zaslužuje. Tomasov je došao u Hajduk kao veliko pojačanje, igrač za kojim su se otimali klubovi iz Hrvatske i Europe, a onda na pripremama počinje kao pričuva. U redu, dobio je šansu, ali stalno se uz njega stavljaju nekakve dvojbe, je li on taj ili nije. Tomasov je dolazio u šanse, ali ih nije realizirao. OK, mogu i to prihvatiti, ali neka trener analizira koliko su se drugi igrajući uz njega nazabijali golova i kako je Hajduk gubio utakmice kada nije igrao Tomasov. Kako se odnosi prema Tomasovu najbolje govori primjer da ga je protiv Dinama stavio u igru u 92. minuti - nastavlja.

• Smatrate li da je neprikladno što na ovakav način istupate u javnost jer kao menadžer igrača radite pritisak na trenera?

- Nisam menadžer igračima, nego osoba od njihova povjerenja. Mnogo sam učinio za Hajduk, kada je trebalo podmetnuo sam leđa, usmjerio sam igrače u Split umjesto da idu u neki drugi klub. Smatram da imam pravo reći što mislim.

• Namjeravate li ih odvesti iz Hajduka?

- Neću nikoga odvoditi niti želim bilo što činiti na silu. Oni su igrači Hajduka, imaju važeće ugovore. Ali ta djeca su biseri koje treba uvažavati, cijeniti i podržavati za dobrobit njih i Hajduka. Ako Miše misli da sam nešto krivo rekao, neka me demantira... - zaključio je Sinovčić.

Zašto Hajduk nije zaštitio trenera Mišu?



Nakon medijskog istupa Sinovčića, ali i njegova posjeta uredima Hajduka i razgovora s čelnicima kluba, s Poljuda se nitko ne oglašava.

Trener Miše je na odmoru i ne odgovara na pozive. To se još i može razumjeti, ali neshvatljivo je da klub nije službeno reagirao. Kod svake krizne situacije, pa tako i ovog puta, glasnogovornik Pavić se ne javlja. Navodno se mora konzultirati s predsjednikom Perošem. Oko čega, kao da u Hajduku ne čitaju novine, kao da su izolirani od ostatka svijeta. Reagirat će popodne, navečer, sutra, za tri dana, tko će to znati...

Činjenica je da Hajduk nije zaštitio svog trenera, koji se našao na udaru zastupnika igrača, menadžera koji može imati pravo na svoje mišljenje, ali ne može sastavljati momčad. Trener se našao pod pritiskom, a klub ne čini ništa da ga zaštiti. Neshvatljivo...

Hajduk želi braću Sharbini, ali ne za tri milijuna eura



Hajduk je otvorio pregovore s Rijekom oko transfera braće Sharbini. Prvi razgovori protekli su u obostranom ispitivanju snaga. Rijeka kalkulira i upozorava čelnike Hajduka da imaju u rezervi ponudu iz inozemstva, a u stvari je sve to igra zbog visine odštete. Riječani su letvicu postavili na tri milijuna eura, a Hajduk je otvorio razgovore sa startnom ponudom od 1,5 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:00