RENO NE ODUSTAJE

Sinovčić povukao momčad s terena kada je saznao da je utakmica u kladioničarskoj ponudi!

U Stanovima su ostali dosljedni internoga 'zakona o kladionicama', pa su u skladu s njime pet minuta ranije napustili prijateljski ogled s Novaljom

U Stanovima su ostali dosljedni internoga 'zakona o kladionicama', pa su u skladu s njime pet minuta ranije napustili prijateljski ogled s Novaljom. Utakmica, se naime, igrala u Novigradu i kod Zadrova vodstva 2:0, momčad je povučena s terena.

- Jesam li prije nešto više od godine dana javno obznanio vijest o tomu da ćemo svaki put kad se Zadar nađe na “oglasnoj ploči“ bilo koje kladionice napuštati teren.

Onoga trenutka kad sam dobio informaciju da je utakmica s trećeligašem uvrštena u ponudu, rekao sam da igrači mogu ranije poći na tuširanje – pojasnio je svoj čin Reno Sinovčić, vanjski suradnik NK Zadar. Ovo je drugi put kako se zadarska momčad ranije nego je predviđeno udaljava s travnjaka.

Učinili su to i svojedobno protiv Dugopolja, također kod za njih pozitivnog rezultata. Zašto?

- Ima li te vode na svijetu koja bi oprala mene i klub da su kojim slučajem , ranije Dugopolje, a sad Novalja u tom kratkom razdoblju zabili dva-tri gola, izjednačili ili stigli do pobjede. Mislim da nema! Zato poručujem svima koji nas u prijateljskim utakmica, posebice u onima kad su na drugoj strani klubovi iz nižega razreda, ne stavljaju u ponudu. Uostalom, prekinuo bih susret i da je Real na drugoj strani. Stoga ponašanje kladionica držim smišljenom provokacijom, kako mene osobno tako i kluba. Neka nas više ostave na miru! Ujedno, prekid utakmice je jedini način da zaštitim sebe. Nisu ni svjesni koliko mogu biti tvrdoglav i uporan u nastojanju da se na sve načine kladionice “maknu“ iz našega okruženja - poručio je Sinovčić.

I dalje je na snazi zabrana odlaska igrača Zadra u kladionice. Onaj koga se uhvati kako “prilaže“ listić, tvrdi Sinovčić, može odmah doći u klupske prostorije i zatražiti ispisnicu. Hoće li se postrožiti ili ublažiti izrečena mjera?

- Ne dolazi obzir promjena stava kojeg su svi u klubu podržali. Napose to vrijedi kad započne naše prvenstvo, jer ne želim da se bilo tko na Zadar nabacuje blatom zbog nekog pojedinca. Moram istaknuti da su se igrači, od onoga dana kad sam rekao da ih u slučaju kršenja dogovora očekuju sankcije, ponašali iznimno korektno, pa nije bilo potrebno nikoga kažnjavati. Nadam se da će tako i ostati – veli Reno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:15