CSKA vs. REAL MADRID 1:1

Šok za Mourinha i Real! Wernbloom u zadnjoj minuti pogodio za remi na Lužnjikiju!

 ap

Nogometaši Real Madrida bili su nadomak pobjede na Lužnikiju protiv CSKA u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. No, Wernbloom je u posljednjim trenucima utakmice postavio konačnih 1-1.

Real Madrid je, tako, propustio upisati i sedmu uzastopnu u ovome natjecanju. Podsjećamo, skupinom D je promarširao sa šest pobjeda uz gol-razliku 19-2. Natjecanje je započeo pobjedom na maksimirskom stadionu protiv Dinama s 1-0, a s istim rezultatom je u Moskvi vodio sve do treće i posljednje minute sudačke nadoknade, kada je Šveđanin Pontus Wernbloom svojim pogotkom razveselio domaće navijače.

Utakmica je počela loše za Real Madrid. U 15. minuti je Karim Benzema zadobio ozljedu nakon nepreciznog udarca prema golu. Čini se da je u pitanju ili bedreni mišić ili prepona. Zamijenio ga je Gonzalo Higuain, koji je u 17. minuti umalo zabio gol iz prvog dodira s loptom. No, njegov dobar udarac je vratar domaćina Čepčugov obranio, a onda se još više istaknuo kada je u istoj akciji zaustavio i udarac Khedire, koji je solidno pucao.

U 28. minuti, Real Madrid je poveo. Nakon ubačaja Coentraa, Tošić je odbio loptu ravno na nogu Cristianu Ronaldu, koji je, malo iskosa s lijeve strane, udarcem lijevom nogom s nekih 13-14 metara u kut doveo Madriđane u vodstvo. Bio je to Portugalčev 123. gol za Real Madrid u 124. nastupu, a 17. u karijeri u Ligi prvaka, računajući samo golove u Realovom dresu.

U 84. minuti je mogao Ronaldo dokrajčiti suparnika, ali je iz solidne pozicije tukao kraj gola.

U posljednjim sekundama utakmice, domaćin je izjednačio. U akciji u kojoj su blizanci Berezucki kombinirali glavama, lopta je stigla do Wernblooma, koji je iz poluvoleja iz blizine zakucao loptu u Casillasov kut i postavio konačnih 1-1. Bio je to i Šveđaninov prvi nastup i prvi gol za moskovsku momčad, u koju je stigao prošlog mjeseca iz AZ Alkmaara.

CSKA je tako ostao neporažen u europskim okršajima sa španjolskim klubovima. Upisao je tri pobjede i tri remija. Protiv Real Madrida je igrao prvi puta. No, Jose Mourinho je prije ove utakmice imao četiri pobjede u Ligi prvaka protiv CSKA, dvije sa Chelseajem i dvije s Interom. Samo sekunde su ga dijelile i do pete uzastopne...



CSKA Moscow 1-1 Real Madrid footyroom.com by footyroom

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:

CSKA – Real Madrid 1-1 (Wernbloom 90+3 / Ronaldo 28)

CSKA - REAL MADRID 0:1 (Ronaldo 28')

CSKA: Čepčugov - A.Berezutski, Ignašević, V. Berrzutski, Šenikov - Wernbloom, Aldonin - Musa, Tošić - Džagoev, Doumbia.

REAL MADRID: Cassilas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Coentrao - Alonso, Khedira - Callejon, Özil, Ronaldo, Benzema.

Kraj utakmice

90.+2. minuta GOOL Zgužvalo se u kaznenom prostoru Madrižana, a priliku je iskoristio Wernbloom te je iz voleja s pet metara pospremio loptu u mrežu

84.minuta Ronaldo se našaou savršenoj prilici, pucao je s ruba 16-erca, ali je lopta otišla pokraj vratnice.

76. minuta Dvije dobre prilike za real. Prvo je ramos probao glavom, a potom je Ronaldo pokušao prebacit vratara.

52. minuta Još jedna dobra prilika za Madrižane, Callejon je ponovno bio neprecizan

50. minuta Ronaldo je dobro uposlio Callejon, ali je ovaj bio neprecizan

GOOL 28. minuta - Nakon greške u obrani, Ronaldo je primio loptu na desnoj strani i opalio s ruba šesnaesterca za vodtsvo Madrižana!

18. minuta - Nakon odlične akcije Reala, prvo je prema vratima s ruba šesnaesterca opalio Higuain, a potom i Khedira, ali njihove udarce fenomenalnom reakcijom zaustavlja Čepčugov

14. minuta - Pokušao je Benzema s dvadesetak metara, ali njegov udarac bio je preslab. Valja napomenuti kako se Francuz u istom napadu ozljedio te je morao napustiti igru. Novi igrač u Mourinhovoj momčadi je Argentinac Gonzalo Higuain

7. minuta - Pokuša je Džagoev iz voleja s pet metara, ali udarac je otišao pored vratiju

UTAKMICA JE POČELA!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:45