IZNENAĐENJE IZBORNIKA

Štimac ispunio Mamićevu želju i pozvao Sammira: 'Ovo mu je prilika da svima pokaže da se promijenio!'

Zdravko Mamić može otvoriti šampanjac, Sammir je konačno postao hrvatski reprezentativac! Mamićev projekt 'Sammir u reprezentaciji' ostvaren je nakon dugogodišnjeg lobiranja, pa čak i svađanja s bivšim izbornikom. Podsjetimo, Bilića je Mamić zbog Sammira etiketirao - rasistom. Međutim, dolaskom Igora Štimca sve se promijenilo. Već u trećoj reprezentativnoj akciji pod vostvom Štimca, Sammir je postao hrvatski reprezentativac i već će konkurirati za utakmice protiv Makedonije (12. listopada) i Walesa (16. listopada).

- Tražio sam od Vrbanovića da u Fifi hitno riješi papire za Sammira kako bi on odmah mogao konkurirati! - prvo je što je rekao Štimac, a nakon toga je krenuo u obrazloženje zašto se Brazilac našao u reprezentaciji:

- Sammira sam zvao zato što on može pomoći ovoj reprezentaciji. Naša su očekivanja od njega su velika u kontekstu onoga što u budućnosti želimo napraviti od Hrvatske. Cijela javnost zna kakvi su njegovi igrački kapaciteti. Imao je problema u svom načinu života, ali znamo da se promijenio. Neka mu ovo bude motiv za nastavak kako bi davao još puno više nego što je davao do sada. Isto tako mora znati da je ovdje konkurencija velika, a hoće li se nametnuti, to ovisi o njemu - kaže Štimac.

Alen Bokšić također je prokomentirao Sammira.

- Je li Sammir svjetska klasa ili samo lokalna? To je pitanje koje nas sve dugo muči. Evo mu prilike da svima dokaže da je odličan nogometaš!

Novost u reprezentaciji je i izbor trećeg vratara. Naime, Kelava je ispao s popisa, a unutra je vratar moskovskog Lokomotiva Darijo Krešić..

- To ne znači da je Kelava ispao is reprezentacije. Jednostavno, mi pratimo puno igrača, od toga 5-6 vratara, i želimo sve isprobati. Što se tiče Krešića, on je svojim igrama u Rusiji zaslužio popis. Želimo ga upoznati i asimilirati u svlačionicu. Isto vrijedi za Sammira.

Kako komentirate incident Vide?

- Kod nas nije radio nikakve probleme, što ne znači da opravdavamo to što je napravio. Mislim da bi se trebao ispričati javno. On i u klubu predstavlja Hrvatsku i on se svojim postupkom propisno osramtio. Pogotovo što je ta vijest obišla svijet. Ponavljanje takvih stvari može biti pogubno.Ovo mu je sigurno zadnja od takvih akcija, budite uvjereni u to

Susret s Mihajlovićem u Varšavi?

- Sve je proteklo vrlo korektno. Nismo se vraćali u prošlost, ali smo suglasni i on i ja kako nećemo dozvoliti da se preko nas stvara atmosfera mržnje. Ono što se dogodilo između nas bilo je davno, bilo smo mladi i nepromišljeni...

POPIS IGRAČA:

Pletikosa, Subašić, Krešić, Ćorluka, Srna, Šimunić, Schildenfeld, Strinić, Vida, Lovren, Pamić, Rakitić, Badelj, Kranjčar, Vukojević, Modrić, Iličević, Perišić, Radošević, Sammir, Eduardo, Mandžukić, Olić, Jelavić, Kalinić, Vukušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:55