LJEPOTICA KOLA

Štimac: Osječani, budite ponosni na ovo što imate

Iako je Osijekov trener imao razlog za veselje, ni gostujući se nije oteo dojmu sjajne nogometne predstave
 Vlado Kos / Cropix

OSIJEK - Kompletan VIP salon na stadionu Gradski vrt jedva je dočekao HTV-ovu analizu utakmice Osijeka i Zagreba (5-3), kako bi iznova s oduševljenjem proživio jedan od najvatrenijih susreta u Wilsonovoj. Osijek i Zagreb su u subotu odigrali “ljepoticu” kola, utakmicu kakva svojom otvorenošću i ofenzivom valja služiti kao ogledni primjer domaćem nogometu. U samo 18 minuta Gradski vrt je vidio šest pogodaka, a do isteka vremena još dva. Za hrvatske prilike to je naprosto bila - ludnica!

Iako su navijači Osijeka smješteni na jugoistočnoj tribini, skandirao je istok, zapad, cijeli stadion... Zadovoljstvo nogometnom predstavom u subotu navečer u Gradskom vrtu, utakmicom kakva uistinu služi zabavi, i da se zaboravi koliko košta kruh, nije krio ni poraženi trener Igor Štimac. Iako bez bodova, isijavao je oduševljenje činjenicom da je njegov Zagreb sustigao 2-0, 3-1, da je “veteran” HNL-a Vugrinec postigao tri pogotka...

- Ovo je primjer utakmice kako bi se nogomet trebao igrati. Ovo je bilo sve ono zbog čega je nogomet - nogomet. Publika je imala što vidjeti, a iako nije naša, bila je izvanredna. Budite ponosni na ovo što imate u klubu - poručio je Štimac Osječanima i zaključio:

- Iako smo poraženi od puno bolje momčadi, imali smo svojih prilika, no tjedan u kojem smo bili bez većeg broja igrača zbog povišene temperature, uzeo je danak - zborio je Štimac.

Osječki trener Tomislav Steinbrückner uzvratio je smirenošću, ali zadovoljan i sretan:

- Osam prelijepih pogodaka! Čestitam publici, igračima obje momčadi. Zagreb se vraćao, pokazao karakter... Bilo je pogrešaka, pogreški vratara, ali imalo se što vidjeti - nizao je trener Osijeka, ne dozvoljavajući da mu Osijekova statistika, broj primljenih pogodaka, pokvari raspoloženje.

“Bijelo-plavi” su, naime, i u subotu nastavili “prema starom”. Druga su najučinkovitija momčad lige (31), ali i primaju pogotke “kao na traci” (23).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:40