STRAHOVLADA

SVI GRIJESI POTJERANOG KAPETANA HAJDUKA Vučević je izbacio Maloču jer se pozdravio s bivšim dinamovcem?!

Maloča igra slabo, a nisam zadovoljan ni njegovim ponašanjem, rekao je Vučević
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Najprije su potjerali trenera, pa kapetana. Znači, Stanko Poklepović i Mario Maloča automatski su označeni za glavne krivce serije neuspjeha Hajduka ovog proljeća. Sportski direktor Hajduka Goran Vučević, sad u ulozi trenera “bijelih”, prihvatio se, kako kažu bez sustezanja, odgovornosti za finiš sezone premda on ima garantirani alibi. A to je da se “uopće nisam miješao u rad trenera, tako da katkad ni sat vremena prije utakmice nisam znao koja momčad igra”.

Nije štitio Tudora

I dok se smjena trenera Špace očekivala, dotle je šokantno u javnosti odjeknula vijest o tjeranju kapetana prve momčadi u drugu, praktično u škart-boks. Vučević je u utorak najprije poslao Maloču s treninga u svlačionicu zbog jedne napucane lopte, ali kad se vjerovalo da je to bila blic-odgojna mjera, došla je odluka o izbacivanju kapetana u pričuvni sustav.

- Dok sam ja tu Maloča neće imati pristupa u prvu momčad - Vučević je bio sasvim određen.

- Nije u pitanju ništa drugo nego moje stajalište da Maloča igra slabo, a eto nisam zadovoljan ni njegovim ponašanjem.

Kako se saznalo Vučević je još u ponedjeljak najavio otpust Maloči, pa je sve što se kasnije događalo bila predstava. Dapače, čini se da je Vučeviću sugerirana eliminacija Maloče i to od čvrste jezgre navijača, koji su ne tako davno svog kapetana dizali do nebesa kad je izjavio da “nikad ne bi prešao u Dinamo”, a sad ga zbog nekih njegovih ponašanja ne mogu smisliti u kapetanskoj ulozi. Naime, Maloči se, osim lošijih igara, spočitava, na primjer, da se poslije utakmice s Dinamom pozdravio s Dujom Čopom (“a on je dao gol Hajduku”), da se držao vrlo rezervirano u odnosu na druge koji su došli do sjeverne tribine pozdraviti navijače, da nije skočio braniti trenera Igora Tudora kad su ga napali…Možda im je žao i to da je spriječio obračun Vršajevića sa sucem u Puli Zebecom?

Vučević više ne želi gubiti vrijeme na priče o Maloči, on je sav okrenut prema susretima s Rijekom i Splitom, najavio je svoj kurs forsiranja mladih pod svaku cijenu, izvest će i zaokret u načinu igre, u prvom planu mu je igra obrane, jer “tu je ključ uspjeha”.

Hajduk će igrati življe

- Čekaju nas dva važna ispita - rekao je Vučević.

- Siguran sam da ćemo igrati življe, brže, bit će puno bolje, svakako korak naprijed za klub. Ako dobijemo te dvije utakmice ja neću biti bolji trener, ali ni lošiji u slučaju da ne uspijemo…

O Rijeci je Vučević govorio u komplimentima, najavio je da će definitivno braniti mladi Ivo Grbić, vjerojatno će debitirati 19-godišnji Josip Juranović, moguće i Fran Tudor.

Likvidacija Maloče nije oduševila igrače premda je Vučević objasnio kako o tome nema razgovora. Naime, stariji igrači su zatražili objašnjenje, molili trenera da odustane od tjeranja Maloče. Činjenica je neoboriva da Maloča u tandemu s Milovićem ne igra dobro, nitko se međutim ne pita kako su to njih dvojica po općim procjenama bili najbolji stoperski par u HNL-a dok je momčad vodio Mišo Krstičević.

Mračne sile

- Ne znam što bih vam rekao - uzvratio je poznati poduzetnik Franjo Pašalić, sponzor Maloče, koji je financirao igrača kad je dugo imao plaću od svega tisuću eura mjesečno.

- Mračne sile upravljaju Hajdukom. Javio sam Mariju da trenira, bude discipliniran, izdržao je i teže periode karijere pa će i ovaj udarac.

Maloča je od ljeta 2007. odigrao 163 prvenstvene, 37 kup i 36 europskih utakmica, s prijateljskima 227, od čega je bio čak 219 puta u početnom sastavu. Zaista, Vučević je morao imati neki veliki razlog da odbaci kapetana Maloču, koji je u posljednje vrijeme služio za primjer na Poljudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:40