BAYER GA ŽELI KUPITI

TALIJANI ŠOKIRALI VOLLERA 'Roma za Tina Jedvaja traži 10 milijuna eura, a to definitivno nije realna cijena'

 AFP

Tin Jedvaj jedno je od najpozitivnijih iznenađenja jesenskog dijela bundesligaške sezone. Mlađahni defenzivac stigao je ljetos u Leverkusen i odmah se nametnuo treneru Rogeru Schmidtu. Zadivljuje zrelost koju prezentira na travnjaku iako mu je tek 19 godina. Svestranost je još jedan veliki plus u njegovoj karijeri. Naime, ove jeseni igrao je na sve četiri pozicije uže obrane, a na jednoj utakmici čak je bio i zadnji vezni. Stoga ni ne čude nastojanja čelnika Apotekara da Jedvaja osiguraju na dulje vrijeme. No, pojavio se problem, a to je odšteta koju traži Roma.

Naime, hrvatski reprezentativac ugovorno je vezan za talijanskog prvoligaša u koji je stigao u ljeto 2013. godine iz Dinama za 7 milijuna eura. Međutim, pravu priliku nije dobio i prije pola godine stigao je na dvogodišnju posudbu u Bayer. Rudi Völler, inače bivši igrač Rome, a sada sportski direktor Apotekara započeo je razgovore s Talijanima i smrznuo se kada je čuo njihov zahtjev. Roma za Jedvaja traži 10 milijuna eura! Jasno je i zbog čega, Rimljani nasušno trebaju novac za pojačanja kako bi ostali u utrci s Juventusom, međutim, u bundesligašu nisu spremni izdvojiti toliki novac.

- Svota uopće nije realna - rekao je Völler koji se za sada ne uzrujava previše zbog svega, jer je svjestan da Jedvaj ima ugovor o posudbi do ljeta 2016. - Razgovaramo i uvijek su ti razgovori s Romom bili korektni, trenutačno u Jedvajevu slučaju nema nikakvih novosti. Vjerujem da ćemo pronaći razumno rješenje - miran je sportski direktor Bayera, koji češlja tržište, a za oko mu je zapeo 27-godišnji desni branič Valencije Antonio Barragan kojeg ugovor sa Šišmišima veže do idućeg ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:17