TRENERSKI ŽIRI

Tehnologija bi sucima mogla samo pomoći

'Tehnologija bi trebala imati važnu ulogu u pomoći sucima'
French coach Raymond Domenech, left, and French captain Thierry Henry, react after the World Cup qualifying playoff second leg soccer match against the Republic of Ireland, at Stade de France stadium, in Saint Denis, outskirts of Paris, Wednesday, Nov. 18, 2009. (AP Photo/Michel Euler)
 AP

Istaknuti svjetski treneri dali su svoj sud o događaju koji okupira nogometnu javnost diljem svijeta. Riječ je, naravno, o famoznoj ruci Thierryja Henryja.

Carlo Ancelotti, trener Chelseaja:

Žao mi je Trappatonija i Iraca, ali utakmica se neće ponoviti, jedino rješenje da se ubuduće izbjegnu ovakve situacije je “oko sokolovo” na terenu. Henryjeva ruka je kritičan primjer kada bi trebalo konzultirati “oko sokolovo”. Za samo nekoliko sekundi sve bi bilo jasno.

Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda:

Dok FIFA ne promijeni razmišljanja neće se moći ništa napraviti. Tehnologija bi trebala imati važnu ulogu u pomoći sucima.

Cesare Prandelli, trener Fiorentine:

Suce malo tko išta pita, no sjećam se da mi je Paolo Casarin još davno rekao: sucima bi tehnologija samo pomogla, nikako odmogla.

Manuel Pellegrini, trener Real Madrida:

Ne znamo dokle bi nas dovela tehnologija. I nemojmo zaboraviti da je nogomet ovako popularan upravo zato što stvara ovakve polemične situacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:36