SAHRANJEN U METKOVIĆU

'UZEIR JE PO DOBROTI NADMAŠIO SVE' Potresan izvještaj s bolnog sprovoda oca Darija Srne

 EPH

U Metkoviću, na gradskom groblju svetog Ivana Nepomuka, sahranjen je Uzeir Srna, otac kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srne, ali što je važnije, kako svi kažu, "plemenit, dobar, osjećajan čovjek".

Naravno, pravilo je da se o pokojniku govori najbolje, što se tiče Uzeira brojni su svjedoci da se radilo o zaista jedinstvenom čovjeku, koji je u životu mnogo propatio, pa i u posljednje vrijeme kad ga je shrvala neizlječiva bolest s kojom se borio tri godine.

Poznat po dobroti

Uzeir Srna pokopan je na tih, dostojanstven način, na groblju iznad Metkovića, uz ganutljive riječi obiteljskog prijatelja Tonća Jerkovića.

Jela Martinac, majka člana stožera Nikše Martinca, kazala nam je:

- U životu sam susrela mnogo dobrih ljudi, pokojni Uzeir ih je sve nadmašio po svojoj dobroti.

Na posljednjem ispraćaju bila je kompletna rodbina, Darijo Srna je s obitelji stigao iz Pariza (posebni let do Mostara), došla je i velika delegacija HNS-a, sućut su kapetanu reprezentacije i njegovima izrazili brojni nogometaši, posebno generacija suigrača Darija Srne iz juniorskih dana Hajduka.

- Znao je Darijo da mu otac odlazi - rekao je izbornik naše reprezentacije Ante Čačić - ali ipak ovo je težak udarac za našeg kapetana i njegovu obitelj. Kad se Darijo vrati u kamp, dogovorit ćemo se kako ćemo dalje. Vidim, pogodila ga je očeva smrt, bez obzira na tu neizbježnost, Darijo je baš shrvan.

Delegacija HNS-a je stigla iz Pariza, ali djelomično i iz Zagreba, u sastavu Vrbanović, Čačić, Srebrić, Merkaš, Iveta, tu su bile i dvije gospođe iz administracije Ružica Bajrić i Milka Močilac. Tu je bila i delegacija sindikata nogometaša Dario Šimić i Mario Jurić, zapaženi su bili Mario Carević, Vlatko Đolonga, Danijel Vušković, Tomislav Erceg, Mate Bilić, Mario Božiković, Jurica Puljiz, Hrvoje Vejić, Jakov Surač. Naravno, i Mate Lončar, stalni pratitelj kapetana Srne, pa bliski prijatelji Goran Boljat i Marko Bralić. Također je došao izraziti sućut Bojan Radanović, fizioterapeut…

Delegacija HNS-a

Posebnu pozornost izazvali su svojim dolaskom Mario Stanić i Igor Štimac, koji je Darija Srnu praktično od vremena kad je bio dječak pomagao, savjetovao i vodio do afirmacije. Iz Ukrajine je stigao Igor Duljaj, bivši igrač Šahtara, koji je sad pomoćni trener u tom klubu…

Bilo je mnogo navijača Hajduka, onaj Ivica Oršulić Kairo, eksponirani poklonik "bijelih". Nažalost, tragalo se za predstavnicima Hajduka, to jest službenom delegacijom splitskog kluba, ali nisu bili zapaženi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 22:26