MALI VATRENI

VELIKE AMBICIJE Gračan će protiv Ukrajine izvesti Kovačića, Halilovića, Vrsaljka i Rebića

Uvjet za dotičnu posudbu iz A selekcije jest da se igra u Zagrebu, kako momci ne bi putovali predaleko.
 AFP PHOTO / OZAN KOSE

U nedjelju 2. ožujka u zagrebački hotel Antunović postupno će stizati kandidati za selekciju U-21 koja u ponedjeljak putuje u Umag, a u srijedu u Kopru prijateljski igra sa Slovenijom.

Ne bude li ozljeda na ligaškim utakmicama, izborniku Nenadu Gračanu javit će se 23 nogometaša, kako slijedi: Oliver Zelenika, Simon Sluga, Marko Malenica, Dario Župarić, Niko Datković, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Toni Gorupec, Antonio Pavić, Mato Miloš, Antonio Milić, Josip Radošević, Mario Pašalić, Luka Begonja, Dario Čanađija, Domagoj Pavičić, Frano Mlinar, Miro Marić, Filip Bradarić, Petar Mišić, Stipe Perica, Mario Šitum i Marko Pjaca.

Trebali su i Dino Perić te Marko Livaja , no prvi je otpao zbog ozljede, drugi zbog nedoličnog ponašanja u klubu, Atalanti.

- Budući da imamo dosta središnjih braniča, a tu ulogu može odigrati i defenzivni vezni Milić, ne zovem nikoga umjesto Perića. Međutim umjesto Livaje odlučio sam priključiti Marka Kolara, člana Dinama na posudbi u Sesvetama. On je prošao sve reprezentativne uzraste, igra u 2. ligi, nedavno se isticao na umaškom kampu i zaslužuje povjerenje.

Prvi trening zakazan je za danas u 11.30 na obližnjem igralištu NK Špansko.

I dalje u điru za aktualnu akciju nije Alen Halilović.?

- Kao što sam već rekao, s njim se ovih dana događa toliko toga da ga je najbolje pustiti na miru kako bi sredio i sebe i dojmove. Pa taj dječak je u fokusu cijelog nogometnog svijeta!

Gračan u nastavku:

- Nastojao sam Alena gledati što češće po povratku sa SP-a momčadi U-17 u Emiratima. Neposredno sam bio na Dinamovim susretima sa Zadrom, Istrom, Rijekom. I po tko zna koji put se uvjerio o kakvu se talentu radi. To uostalom znamo svi. Mnogi nisu ni znali ni vjerovali da već u ovim godinama može odlučivati prvoligaške partije!

Dakako da će Halilović biti i s Gračanovim mladima, ne skrasi li se među A-Vatrenima.

- Meni je izrazito zanimljiv. I potreban. Ali sad ga je zaista najpametnije ostaviti slobodnoga, dok ne prebrodi šok zvan Barcelona.

Šef postave "21" otkriva što je usuglasio s Nikom Kovačem:

- Za odlučujući dvoboj s Ukrajinom 28. svibnja izbornik A-selekcije ustupit će mi igrače koji će se, sudeći po svemu, u Bad Tattzmandorfu pripremati za SP u Brazilu. Riječ je o Šimi Vrsaljku, Igoru Bubnjiću, Mateu Kovačiću i Anti Rebiću.

Možda i o Alenu Haliloviću?

- Ako ne bude stalno s njima, bit će s nama.

Uvjet za dotičnu posudbu jest da se igra u Zagrebu, kako momci ne bi putovali predaleko.

- Naravno da želimo pobijediti Ukrajince iako bismo i remijem osigurali play-off za EP u Češkoj 2015. Svjesni smo snage suparnika, kojeg Hrvatska jest porazila u Lavovu 2:0, no koji je u međuvremenu dobio Švicarsku u gostima, 2:1, onu Švicarsku koja je nas svladala u Puli 2:0. Osim toga Ukrajina je nedavno na jakom turniru u finalu uništila Rusiju 4:0.

Svakako je lijepo čuti da ćemo na takvog partnera s najjačim mogućim sastavom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:36