DVOBOJ U SAO PAULU

VIDEO: BRAZIL - SRBIJA 1-0 Fred zabio za pobjedu, Srbi pogodili stativu, Hulku poništen čisti gol!

U posljednjoj utakmici prije početka najvećeg svjetskog nogometnog natjecanja Brazil je upisao pobjedu. Devetu zaredom. Na stadionu Morumbi u Sao Paulu, na vrlo lošem travnjaku, Brazilci se nisu proslavili spektakularnom igrom. No napravili su ono što je bilo najvažnije – došli su do pobjede. Jedini strijelac u srazu sa Srbijom bio je Fred, koji je gostima presudio početkom nastavka. Navijači nisu prezadovoljni, jer Brazil nije briljirao. No Scolari ne brine, optimizam u njegovoj momčadi i dalje je najvišoj razini.

Nije Luiz Felipe Scolari skrivao karte u generalnoj probi za otvaranje Svjetskog prvenstva. Uostalom, i nakon posljednje provjere s Panamom, izbornik Brazila je najavio: - Protiv Srbije će zaigrati ista momčad koja će početi utakmicu s Hrvatskom!

Scolari je ostao doslijedan i napravio je ono što je i najavio. Julio Cesar – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Paulinho, Luiz Gustavo – Hulk, Oscar, Neymar – Fred. To je u ovom trenutku najjača brazilska postava, s kojom se morala nositi Srbija, a morat će i Hrvatska. Ako Selecao odigra kao i protiv Srbije, Niko Kovač imat će malo manje briga. U prvom poluvremenu Brazilci su sve pokušavali napraviti preko Neymara, no gosti s Balkana dobro su se branili. Bezubi domaćini su se mučili, nije to bila igra koju bi oni trebali prezentirati. U Brazilu su pravila jasna i nema odstupanja; samo kvalitetna igra može navijače zadržati zadovoljnima. Početnih 45 minuta nisu bili u toj kategoriji i Scolarijeva družina je u svlačionicu ispraćena glasnim zvižducima s tribina.



Brazil vs Serbia 2014 (1-0) ~ All goals and... by ntpflora

No nije taj pritisak omeo Brazilce, oni su u nastavku krenuli još žešće. I u 58. minuti došli do vodećeg pogotka. Bila je to majstorija Freda, koji je prsima primio loptu nakon centaršuta i svladao vratara Stojkovića. Uisitinu zanimljiv pogodak brazilskog napadača, gol kakav se rijetko viđa.

Imao je Brazil nekoliko dobrih prilika do kraja, no vrata gostiju ostala su netaknuta nakon gola Freda. Ima Scolari briga, ali činjenica je da je napravio novi uspjeh. Brazil je pobijedio deveti put zaredom…

KRAJ UTAKMICE - Generalna proba Brazila za Hrvatsku rezultatski je uspjela, ali igrački baš i ne. Bila je to neuvjerljiva prezentacija najbolje Scolarijeve momčadi...

92. minuta - Jo je glavom odlično pucao s 5-6 metara, ali je pričuvni srpski vratar Lukač sjajnom intervencijom odbio loptu preko prečke.

81. minuta - Neymar izlazi iz igre praćen - zvižducima! Ulazi Srnin i Eduardov suigrač Bernard...

74. minuta - BRAZILU PONIŠTEN ČISTI GOL! Duga i sjajna lopta Fernandinha za Hulka, koji izbija sam ispred Stojkovića i lijepo ga loba za novi pogodak, koji je poništen zbog nepostojećeg zaleđa. Velika pogreška pomoćnog suca!

73. minuta - Lazar Marković je u solo prodoru prošao u kazneni prostor i s 12-13 metara slabo pucao, pa je Cesar to obranio.

71. minuta - STATIVA SRBIJE! Kolarov je centrirao, Jojić je nadskočio Marcela i glavom pogodio vratnicu!

58. minuta - GOOOOL! Najbolji igrač Srbije Ivanović pogrešno je procijenio dugu loptu Thiaga Silve, a Fredu više nije trebalo: primio je loptu na prsa i s 10-ak metara gurnuo je kraj nemoćnog Stojkovića.

46. minuta - počelo je drugo poluvrijeme. Umjesto neprimjetnog Oscara u igru je ušao Willian. Srbija u istom sastavu.

45. minuta - kraj prvog poluvremena. Ore se zvižduci navijača Brazila, koji je imao tek jednu dobru priliku, a i tada je Neymar bio u nedopuštenoj poziciji. S druge strane, Srbi su stvorili barem tri velike šanse...

44. minuta - kardinalna pogreška Davida Luiza, Tadić i Mitrović su krenuli sami prema golu, Tadić je i zatresao mrežu, ali je prije toga, opravdano, dosuđeno zaleđe Mitrovića.

41. minuta - i treći oštar start Srba na Neymaru. Požutio je i Chelseajev Nemanja Matić, a iz slobodnog udarca loše je pucao David Luiz.

32. minuta - novi zicer za Srbiju! Jojićev centaršut na glavu Mitrovića (zabio nam na Marakani!), ali centarfor Anderlechta promašuje glavom s 5-6 metara!

30. minuta - kakva prilika za Srbiju! Kolarov je opet probio neuvjerljivog Alvesa, ušao u kazneni prostor, pucao, ali je Cesar na jedvite jade uspio obraniti...

25. minuta - centarfor domaćina Fred sam se izborio za prostor i opalio s 25 metara, lopta je prohujala kraj Stojkovićeve vratnice

18. minuta - prva prilika za Brazil. Srbija je izgubila loptu u opasnoj zoni, do nje je došao Neymar (bio je u zaleđu, nije suđeno!), ali je udarac Brazilca u zadnji čas blokirao Ivanović.

15. minuta - novi oštar start srpskih igrača na Neymaru. Žuti karton za Petrovića.

9. minuta - sjajan prodor Kolarova, koji je pobjegao Daniju Alvesu i potom desnom nogom opalio s 13-14 metara iskosa, lopta je prošla malo kraj vratnice nemoćnog Cesara.

3. minuta - prva poluprilika za Srbe. Tadić je odlično nabacio, ali je Thiago Silva u posljednji trenutak izbacio loptu iz peterca u korner.

1. minuta - u prvoj sekundi Tadić je startao na Neymara, najveća brazilska zvijezda s bolnom je grimasom ostala ležati na travnjaku, ali je Neymar ipak nastavio utakmicu.

1. minuta - utakmica je zbog tradicionalne brazilske ležernosti počela s 10-ak minuta zakašnjenja. Na stadionu (to nije Corinthians Arena na kojem se otvara SP) je oko 60 tisuća gledatelja. Sudi Enrique Caceres iz Paragvaja.

BRAZIL - SRBIJA 1-0 (Fred 58)

Brazil (4-2-3-1): Julio Cesar - Dani Alves (72. Maicon), Thiago Silva, David Luiz, Marcelo (od 73. Maxwell) - Paulinho (od 64. Fernandinho), Luiz Gustavo - Hulk, Oscar (od 46. Willian), Neymar (od 81. Bernard) - Fred (od 75. Jo). Izbornik: Luis Felipe Scolari.

Srbija (4-4-2): Stojković (od 89. Lukač) - Basta (od 87. Vuličević), Ivanović, D. Tošić, Kolarov - Jojić, Petrović (od 86. Mrđa), Matić, Marković (od 80. Gudelj) - Tadić (od 70. Z. Tošić), Mitrović (od 80. Đorđević). Izbornik: Ljubinko Drulović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:35