KRAH ATLETICA

VIDEO Cesarec izbacio branitelja naslova iz Europske lige!

 AP

Branitelji naslova pobjednika Europa lige, nogometaši madridskog Atletica, zapeli su ove sezone već u natjecanju po skupini C, te neće braniti osvojeni pehar od prošle sezone.

U toj skupini dalje ide Bayer, što je bilo evidentno i prije posljednjeg 6. kola, a kao drugoplasirana momčad dalje se plasirao grčki Aris. Veliki junak te momčadi u četvrtak je bio hrvatski nogometaš Danijel Cesarec koji je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela postigao uvodni gol u pobjedi 2-0 protiv Rosenborga, koja je Aris odvela dalje. Treba priznati da je za pogodak zaslužan i vratar gostiju Örlund koji je jednu lob loptu odbio samo prema svojoj gredi. Ona se odbila u polje, a natrčali Cesarec je sa metar udaljenosti pospremio loptu u mrežu. Nakon toga je Aris lukavo čuvao vodstvo i kako se bližio kraj ogleda proslavljao veliki uspjeh, a delirij je nastao kada je Faty u 90. zabio za konačnih 2-0.

U drugom ogledu skupine su Bayer i Atletico, u snježnim uvjetima Leverkusena, odigrali neodlučenih 1-1, a svih je devedeset minuta za domaćina odigrao hrvatski igrač Domagoj Vida (uz žuti karton u 80.). Atletico je bio bolji, no silno su se ispromašivali Diego Forlan u prvom dijelu, te Sergio Agüero u nastavku, a Argentinac je u 89. zapucao veliku šansu za pobjedu. Tada je s tri metra poslao loptu visoko preko vratiju.

U zadnjem je kolu prolaz dalje izborio Lille koji je u direktnom ogledu za drugi krug lako pobijedio belgijski Gent 3-0. Obraniak, Frau i Sow su bili strijelci za trenutačno najbolju momčad Le Championnata, dok za goste u igru nije niti ulazio hrvatski nogometaš Mario Barić. I ovaj se dvoboj igrao uz jake snježne padaline. U drugom ogledu je Levski u Sofiji pobijedio lisabonski Sporting 1-0.

U skupini A je sve bilo poznato i prije zadnjeg kola, a u derbiju su Juventus i Manchester City u Torinu remizirali 1-1 (takav je rezultat bio i u prvom ogledu ove dvije momčadi na Otoku). Juventus je bio bolji u prvom dijelu, pa je nakon asistencije Del Piera za 1-0 zabio Giannetti. No, u drugom dijelu su bolji bili gosti. Jo je zasluženo izjednačio na 1-1, a prije toga je gostima neopravdano poništen pogodak, kao što im nije niti suđen evidentni jedanaesterac.

U Salzburgu je poljski Lech proslavio prolaz dalje pobjedom 1-0, a jedini je pogodak zabio bosansko-hercegovački nogometaš Semir Štilić. No, i tamo je bilo sudačkih previda. Domaćinu je neopravdano poništen pogodak Urugvajca Boghossiana zbog neopravdanog zaleđa. Hrvatski nogometaš Nikola Pokrivač nije bio u kadru domaće momčadi.

U skupinama H i I nogometne Europa lige prije posljednjeg kola nije bilo nikakvih dvojbi. Znalo se da su već ranije proboj dalje izborili nogometaši Stuttgarta, Young Boysa, PSV-a i Metalista.

Tako se u četvrtak samo igralo za čast, a posebno treba istaknuti kako su sa stilom igrači Stuttgarta okončali natjecanje u skupini H. Sa čak 5-1 su na svom terenu svladali danski Odense, te tako došli do pete pobjede u skupini. Uz to su ukupno postigli šesnaest pogodaka, odnosno, tek nešto manje od tri po utakmici. Pet je različitih strijelaca bilo za Stuttgart u četvrtak, a jedan među njima je i igrač Odensea Hoegh koji je zabio autogol. U drugom ogledu je Getafe časno ispao pobijedivši švicarski Young Boys 1-0.

Motiva za igru, pak, nisu pronašli u redovima Sampdorije. I prije odlaska kod mađarskog Debrecena su ispali iz natjecanja, a sve su zaokružili porazom 2-0 što je Debrecenu donijelo prve bodove u natjecanju. U derbiju skupine nije bilo pogodaka, po bod su u Eindhovenu podijelili PSV i ukrajinski Metalist iz Harkiva.

Europa liga, 6. kolo:

skupina A

Juventus - Manchester City 1-1 (Giannetti 43 /Jo 77)

Red Bull Salzburg - Lech 0-1 (Štilić 30)

Konačni redoslijed: 1. Manchester City 11, 2. Lech 11, 3. Juventus 6, 4. RB Salzburg 2.

skupina B

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 1-1 (Helmes 69 / Fran Merida 72)

Aris - Rosenborg 2-0 (Cesarec 45+1, Faty 90)

Konačni redoslijed: 1. Bayer 12, 2. Aris 10, 3. Atletico Madrid 8, 4. Rosenborg 3.

skupina C

Levski Sofija - Sporting 1-0 (Mladenov 45)

Lille - Gent 3-0 (Obraniak 30, Frau 56, Sow 90)

Konačni redoslijed: 1. Sporting 12, 2. Lille 8, 3. Gent 7, 4. Levski 5.

skupina H

Getafe - Young Boys 1-0 (Corpa 15)

Stuttgart - Odense 5-1 (Gebhart 20, Hoegh 48-ag, Gentner 65, Pogrebnjak 70, Marica 90)

Konačni redoslijed: 1. Stuttgart 15, 2. Young Boys 9, 3. Getafe 7, 4. Odense 4.

skupina I

PSV - Metalist 0-0

Debrecen - Sampdoria 2-0 (Kabat 48, 86)

Konačni redoslijed: 1. PSV 14, 2. Metalist 11, 3. Sampdoria 5, 4. Debrecen 3.

NOSITELJI:

Zenit (Rus), PSV (Niz), Sporting (Por), Manchester City (Eng), Bayer Leverkusen (Njem), Stuttgart (Njem), Porto (Por), Liverpool (Eng), PSG (Fra), CSKA Moskva (Rus), Villarreal (Špa), Dynamo Kijev (Ukr), Spartak (Rus), Braga (Por), Ajax (Niz), Twente (Niz)

NENOSITELJI:

Anderlecht (Bel), Metalist (Ukr),Lille (Fra), Aris (Grč), Lech Poznan (Polj), Bešiktaš (Tur), Sevilla (Špa), Napoli (Ita), PAOK (Grč), Young Boys (Švi), BATE Borisov (Blr), Sparta Prag (Češ), Rubin (Rus),Basel (Švi),Rangers (Ško), Benfica (Por)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:52