TORRESOV KLJUČNI PENAL

VIDEO, FOTO: ATLETICO - BAYER 1-0 (3-2) Atletico prošao dalje nakon drame jedanaesteraca!

Hrvatski reprezentativac Marijo Mandžukić igrao je za Atletico do 83. minute

Nogometaši Atletico Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacili Bayer Leverkusen s 3-2 (1-0, 1-0).

Regularni dio Atletico je dobio s 1-0 pogotkom Maria Suareza iz 27. minute i izjednačio rezultat prve utakmice u Leverkusenu. U izvođenju jedanaesteraca čak su trojica igrača Bayera promašila - Toprak i Kiessling su pucali iznad grede, a udarac Calghanoglua je obranio slovenski vratar Oblak. Kod Atletica su promašil i Raul Garcia i Koke, a pogodili Griezmann, Suarez i Torres.

Hrvatski reprezentativac Marijo Mandžukić igrao je za Atletico do 83. minute, Tin Jedvaj nije bio u sastavu Bayera, a vratar Darijo Krešić je bio na klupi za pričuve.

Utakmicu su bolje počeli Nijemci, imali su dvije izgledne prilike, no španjolski prvak je u 27. minuti došao do vodstva. Lopta se dugo odbijala u šesnaestercu gostiju i došla do Marija Suareza koji je opalio s 18 metara, a na putu ka mreži skrenuo ju je branič Bayera Omer Toprak i prevario vratara Lena. U 69. minuti veliku je priliku za domaćine propustio Arda Turan, koji s pet metara promašuje vrata, a u 80. minuti Turčin je ponovno u prilici, ali sa slabim šutom nije ugrozio vratara Bayera.

U produžecima je u 106. minuti silovito tukao Raul Garcia, a opet se obranom istakao vratar Leno.



Atletico Madrid(3) 1:0 (2)Bayer Leverkusen... by liveg0als

ATLETICO - BAYER 3-2 (1-0,1-0)

Pred 53.000 gledatelja na stadionu Calderon sudio je Nicola Rizzoli iz Italije.

Strijelci: 1-0 Suarez (27)

Jedanaesterci: Raul Garcia promašio vrata, Calhanoglu - Oblak brani, 1-0 Griezmann, 1-1 Rolfes, 2-1 Suarez, Toprak promašio vrata, Koke - Leno brani, 2-2 Castro, 3-2 Torres, Kiessling promašio vrata.

ATLETICO: Moya (Oblak, 23)- Juanfran, Gimenez, Miranda, Gamez - Cani (Raul Garcia, 46), Mario Suarez, Koke, Arda Turan - Griezmann, MANDŽUKIĆ (Torres, 83).

BAYER: Leno - Hilbert, Toprak, Spahić, Wendell - Bellarabi, Castro, Calhanoglu, Bender (Pappadopoulos, 104), Son (Rolfes, 77)- Drmić (Kiessling, 69).

Prijenos uživo

Kraj utakmice!

Kiessling promašuje i Atletico je u četvrtfinalu!

Torres zabija za 3-2!

Castro snažno zabija u desni kut Oblaka, 2-2!

Leno brani udarac Kokea!

Toprak šalje loptu nebu pod oblake, ostaje 2-1 za Atletico!

Mario Suarez zabija za 2-1 Atletica u penalima!

Rofels kao i Griezmann zabija bez problema!

Griezamann zabija pod gredu!

Oblak brani loš udarac Çalhanoğlua!

Za Atletico promašio je Raul Garcia!

Kraj 120 minuta igre, slijede jedanaesterci!

111. minuta - Strahovito je opalio Rofles sa 40 metera, a lopta je prozujala pola metra od vratnice Oblaka... Kakav bi to gol bio, da se stresete pri pomisli!

107. minuta - Veliku priliku za Atletico obranio je Leno! Turan je dodao, Garcia snažno pucao u vratara Bayera! Napokon jedna opipljiva šansa u produžetku.

105. minuta - U skladu s ostatkom utakmice, baš ništa nismo vidjeli u prvih 15 minuta produžetaka - ne možemo dočekati penale da se napokon razriješi ovaj ogled.

Počinju produžeci!

Kraj redovnog dijela utakmice!

83. minuta - Mandžukić izašao ispraćen pljeskom, ulazi Torres!

80. minuta - Turan je mogao pogoditi za vodstvo, ali njegov udarac s nekih 13 metera obranio je vratar Bayera Leno. Neće pa neće, sigurno misli publika na Calderonu.

79. minuta - Još jedna gužva pred vratima Bayera, još jedna propuštena prilika Atletica.

74. minuta - Lijepo je Griezmann potegnuo po lijevoj strani, držao svojeg čuvara dalje od lopte i ubacio u sredinu kaznenog prostora gdje opet nema nikog od igrača Atletica da šansu pretvori u pogodak.

70. minuta - Raul Garcia promašio je četvrtfinale za Atletico! Koke je ubacio u kazneni prostor, a Garcia milimetar ostao kratak da presumjeri loptu u mrežu!

66. minuta - Atletico vrši pritisak na zadnju liniju gostujuće momčadi, ali je fascinantno koliko nisu u stanju stvoriti makar jednu opasnu priliku pred vratima Lena.

54. minuta - Bila je gužva pred golom Bayera nakon jedne visoke lopte u kazneni prostor, ali nitko od igrača Atletica nije se izborio za udarac.

50. minuta - Simeone je čak trojicu igrača poslao na zagrijavanje, među njima i Torresa. Budući da je Garcia ušao umjesto Canija na poluvremenu, trener Atletica ima još samo jednu zamjenu na raspolaganju.

Kraj poluvremena: Bilo je ovo vrlo siromašnih 45 minuta na Calderonu tijekom kojih se istakla jedino domaća publika predanim navijanjem. Gol Suareza za vodstvo bio je kao i gotovo sve šanse na utakmici - više rezultat slučajnosti (gostujući igrač ju je skrenuo u mrežu) nego li dobog udarca ili akcije Atletica. Madriđani su bili aktivniji u zadnjih petnaestak minuta, ali baš ničim nisu oduševili.

38. minuta - Mario Suarez je gađao s 25 metara, ali je Bender skrenuo loptu u korner.

31. minuta - Sjajnu je asistenciju dao Turan za Mandžukića koji se našao sam pred Lenom, ali mu branič Bayera izbija loptu prije nego je uputio udarac - velika šansa je ovo bila...

30. minuta - Žuti karton za Gimeneza.

27. minuta - GOOOOL!!! Mario Suarez je doveo Atletico u vodstvo pomalo sretnim udarcem s 17 metara kojem je na putu prema mreži gostujući branič promijenio smjer i prevario svojeg vratara!

26. minuta - Žuti karton za Spahića, prvi na utakmici.

21. minuta - Peh za Atletico, ozlijedio se vratar Moya, kojeg mijenja Slovenac Oblak.

17. minuta - Velika prilika za Bayer! Son-Min je spuštenu loptu sa 16 metara opalio prema golu, a Mandžukić čisti sa crte!

10. minuta - Početak utakmice nije ponudio pretjeranih zanimljivosti na terenu dok publika na Calderonu glasno navija za svoju momčad.

Utakmica je počela!

Rezultati uzvratnih susreta osmine finala Lige prvaka:

Atletico Madrid - Bayer 3-2 11m (1-0 Mario Suarez 27)

(Prva utakmica 0-1)

Monaco - Arsenal 0-2 (Giroud 38, Ramsey 79)

(prva utakmica 3-1)

Srijeda, 18. ožujka

Barcelona - Manchester City (2-1)

Borussia Dortmund - Juventus (1-2)

U srijedu, 11. ožujka

Chelsea - PSG 2-2 prod. (Cahil 81, Hazard 96-11m / Luiz 86, Thiago Silva 114)

(prva utakmica 1-1)

Bayern - Šahtar 7-0 (Muller 4-11m, 52, Boateng 34, Ribery 49, Badstuber 63, Lewandowski 75, Gotze 87)

(prva utakmica 0-0)

U utorak, 10. ožujka

Real Madrid - Schalke 3-4 (Ronaldo 25, 45, Benzema 52 / Fuchs 20, Huntelaar 40, 84, Sane 57)

(prva utakmica 2-0)

Porto - Basel 4-0 (Brahimi 14, Herrera 47, Casemiro 56, Aboubakar 76)

(prva utakmica 1-1)





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:03