VRATAR S BROJEM 91

Vukovarski prognanik na golu PAOK-a: 'On je mali Schemeichel, napravit će veliku karijeru!'

Vukovarac na golu PAOK-a godinama je bio na oku Dinamu i Hajduku koji se za njega nisu nikad ozbiljno zanimali

ZAGREB - Hrvatska nogometna publika večeras ima priliku bolje upoznati vratara PAOK-a Darija Krešića (rođen 1984.) koji je bio na oku Dinamu i Hajduku, ali nikada nije završio u njima.

- Dario i danas ima kvalitetu za oba ta kluba, ali i za momčadi iz ‘liga petica’. Vjerujem da bi, najkasnije za dvije-tri godine, tamo mogao i završiti - uvjeren je njegov bivši trener u Hrvatskom dragovoljcu Igor Panadić, uz čiju pomoć se iz Sigeta početkom tisućljeća preselio prvo u Stuttgart, a zatim i u Eintracht iz Triera a da nije zabilježio ni jednu službenu seniorsku minutu.

Sličan je Stekelenburgu

- U Stuttgartu su ga jako dobro tretirali, dali mu i stan na korištenje, što je u to vrijeme bila rijetkost za igrače te dobi, ali ga nisu mogli registrirati pa se preselio u Trier.

Iako je njihova suradnja davno prestala, Panadić se dobro sjeća dojmova nakon što je prvi put ugledao Krešića.

- Mali Schmeichel. Jurica Čabraja ga je kao sedmogodišnjaka zapazio u Buzinu. Bio je malo jači, ali se odmah vidjelo da je materijal za veliku karijeru. Zasad nije ispunio moja očekivanja, ali vjerujem da će se ostvariti ono što sam na početku rekao. Vrlo je brz, jak na centaršutevima i prilikom izlaska na igrača. Reakcije su mu iznimne. Iz današnje generacije najsličniji je Stekelenburgu.

Vukovarski prognanik

Nakon nekoliko godina u Novom Zagrebu Krešić je postao standardni reprezentativac u mlađim kategorijama. U Kranjčarevoj generaciji osvojio je 4. mjesto 2001. na EP-u u Engleskoj i nekoliko mjeseci kasnije branio na SP-u u Trinidadu i Tobagu. Posljednji nastup za reprezentaciju imao je u Bilićevoj U-21 eri. Najesen 2004., u poluvremenu prijateljske utakmice s BiH, pri rezultatu 0-0, zamijenio je Vranjića i primio četiri pogotka.

Premda je karijeru počeo u okolici Zagreba, Krešić je Vukovarac. Rat je njega i dio obitelji prisilio na progonstvo, a otac im se pridružio nakon izlaska iz srpskoga zatvora. U spomen na te dane danas s ponosom nosi dres s brojem 91.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:35