I DINAMO JE BIO SLAB...

Zajec komentira za JL: Ovo je dokaz da nam je nogomet dotaknuo dno!

Uopće više ne znam kako se prema tom problemu i kako ga riješiti, samo konstatiram još jednom, ambijent u Maksimiru bio je sramotan i žalostan
 Goran Mehkek / CROPIX

Na žalost, mislim da je glavna tema ispred igre, momčadi i rezultata, neposjećenost prve Dinamove utakmice ove sezone u Ligi prvaka. Neugodno je bilo gledati prazne tribine, sramotno i žalosno, i za klub i za publiku, te dokaz da nam je nogomet dosegao najnižu razinu i izgubio podršku. Ima tu i navijačkoga prosvjeda i socijalnog momenta, nemaju ljudi novca, ali svejedno bi svi u hrvatskom nogometu morali biti svjesni da imaju veliki problem.

Uopće više ne znam kako se prema njemu postaviti i kako ga riješiti, samo konstatiram još jednom, ambijent u Maksimiru bio je sramotan i žalostan.

Ni Dinamova igra nije bila ni blizu onome što bi se trebalo poduzeti da se pokuša pobijediti u Ligi prvaka. Znalo se i prije utakmice da će Porto držati loptu, i držao ju je oko 70 posto vremena, pretpostavljalo se da će držati Dinamo na njegovoj polovici, dakle očekivao sam igru na kontre. Ali, formacija nije bila složena da se suparnik pokuša brzo iskontrirati. Za to moraš u momčadi imati centralnog napadača koji može pobjeći. Dvojica Dinamovih napadača Rukavina i Čop morali su pratiti Portove bekove, pokretljive i hitre Lopesa i Sandra, koji su često odlazili visoko u polje. Rukavina i Čop su se izmorili i nisu imali mogućnosti za šprintanje u kontru. Sammir je u sredini bio prepušten sam sebi, trojica defenzivnih veznih Ademi, Calello i Brozović nisu igrači kreacije, imaju često problem s predajom lopte, u sredini nitko nije mogao stvoriti višak igrača. Sammir kad bi i dobio loptu, ili je oduzeo i fino krenuo, nije je imao kome podvaliti... Začas bi ga Portovi tehničari “pojeli”.

I Šimunić i Tonel su kvalitetni stoperi, ali su previše uvukli momčad u šesnaesterac, morali su je potjerati van. Za Kelavu se zna da je odličan vratar, ali se zna i da ima problema s ispucavanjem lopti, a k tome nije ni u lanjskoj formi, prema tome, suigrači su ga morali poštedjeti stalnog vraćanja lopti. Ali, ne! Kao za inat, baš u vremenu njegove velike krize, stalno su mu je vraćali, iritiravši i publiku.

Nikoga iz Dinamove momčadi ne mogu posebno istaknuti, momčad je odigrala utakmicu ispod prosjeka. Debitanti u Ligi prvaka Pivarić i Brozović bili su taktički disciplinirani, premda je Brozović dosta pao u drugom poluvremenu, kad je učestalo griješio u predaji lopte, no za obojicu je nastup iskustvo više i veliki poticaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:46