ŠUKER ODGOVARA

'Zar bih doista utakmice Viteza 'gurao' na otočke kladionice?!'

Tog Cvrtka sam vidio samo jednom u životu i to je bilo na jednim krstitkama u Njemačkoj. Doista mi je smiješno razgovarati o takvim stvarima, rekao je Davor Šuker
Varazdin, 121010.Gradski stadion Varazdin.Kvalifikacijska utakmica za EP U 21 u Danskoj 2011.Hrvatska - Sapnjolska.Na fotografiji: Davor Suker, Robert Prosinecki i Fernando Hiero.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

Davor Šuker u utorak je otputovao u SAD na odmor i silno se iznenadio kada je spoznao da su hrvatski mediji preplavljeni njegovom navodnom vezom s kladioničarskom mafijom.

- Tog Cvrtka sam vidio samo jednom u životu i to je bilo na jednim krstitkama u Njemačkoj.

Međutim, prema napisima Süddeutsche Zeitunga, očito postoje indicije da je vaše poznanstvo malo dublje i da ste više puta razgovarali preko mobitela?

- Doista mi je smiješno razgovarati o takvim stvarima. Pa zar bih doista pokušavao utakmice Viteza ili ne znam koga iz BiH “gurati” na otočke kladionice?! Ljudi, budimo ozbiljni.

Jeste li imali bilo kakav razgovor s policijom na ovu temu?

- Ne, nisam imao ni s našom, ni s njemačkom, ni s bilo kakvom policijom na svijetu. Valjda i to dovoljno zorno govori o ozbiljnosti takvog članka. Da sam imao bilo kakvu povezanost s dotičnim gospodinom ili s bilo kime iz kladioničarskog miljea, njemačka policija zasigurno bi me već odavno pozvala na razgovor.

A što će se dogoditi ukoliko uslijedi poziv njemačke ili neke druge policije?

- Budem li osumnjičen, budite uvjereni da ću tada odmah izaći iz Hrvatskog nogometnog saveza odnosno iz svoje buduće predsjedničke kampanje. Znam da bi bilo kakva povezanost s takvim miljeom bila nešto što nikako ne bi priličilo mojim nogometnim ambicijama. Bilo bi jako lijepo kada bi se svi u Hrvatskoj počeli tako ponašati odnosno kada bi svi osumnjičeni sami napuštali svoje pozicije u nogometu.

Vjerujete li da postoji pozadina zbog koje su ovi članci objavljeni baš sada, iako je od njihovog objavljivanja u Njemačkoj prošlo više od godinu dana?

- Ne bih previše o tome, iako točno znam od kuda vjetar puše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:40