DRAMA U ARSENALU

Zašto zvijezde ne vole Wengera? Najvažniji mu je novac, a ne boji se pojačati i neprijatelja!

 Reuters

Drugo ljeto zaredom Arsene Wenger prisiljen je izvjesiti bijelu zastavu. Prošlog kolovoza plakao je za Cescom Fabregasom, a ove godine - točno 365 dana kasnije - leđa mu je okrenuo i Robin van Persie. Nakon odlaska druge velike zvijezde Arsenal je ozbiljno hendikepiran.

Manchester United u petak je potvrdio da je Van Persie potpisao četverogodišnji ugovor, a iznos odštete procijenjen je na 29 milijuna eura.

Ne igra novac, nego igrači

Što je najgore za navijače “topnika”, Arsenalova žitnica time još uvijek nije zatvorena, jer Barcelona je ozbiljno zagrizla za 24-godišnjeg veznjaka Alexa Songa.

- Dosad smo preživjeli svašta, ali ovo je pravi izazov jer je Van Persie prošle sezone u ligi zabio 30 golova. Tužno je to, moramo progutati još jednu gorku pilulu i priznati poraz. Još je teža činjenica što smo pojačali neprijatelja. Radije bih ga prodao u inozemstvo, primjerice u PSG, nego Unitedu - rekao je Wenger.

Francuz će se složiti da je ekonomska komponenta priče pozitivna stvar jer s tridesetak milijuna eura on će vjerojatno regrutirati tri ili četiri mlada igrača, ali ni to mu nije neka utjeha.

- Na teren ne izlazi i ne igra novac, nego igrači.

Sahin kao zamjena?

Van Persie je u Arsenalu proveo osam sezona, a Alex Song mogao bi se zadovoljiti i jednom manje. Sve bliže je, naime, njegov dogovor s Barçom. U tom slučaju Arsenal će uložiti sve napore da iz Reala dovede Nurija Sahina.

- Moguća su oba scenarija. Istina je da Sahina pratimo, ali u veznoj liniji ionako imamo više slobode za donošenje odluka - objasnio je.

Wenger je odlučio i da je novi kapetan kluba belgijski stoper Thomas Vermaelen. Njegov će zamjenik biti Mikel Arteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:45