ČVRSTO UZ KOLEGU

Zidane: Thierry Henry nije prevarant!

'Slažem se da bi video-snimka pomogla u ovakvim slučajevima'
Former French national team soccer player Zinedine Zidane attends a news conference to present a new campaign of the charity organisation ELA in Rennes, western France, November 21, 2009. REUTERS/Stephane Mahe (FRANCE POLITICS SPORT SOCCER BUSINESS)
 Reuters

I dalje je jedna od vodećih priča svjetskoga nogometa igranje rukom Thierryja Henryja u uzvratnoj dokvalifikacijskoj utakmici za odlazak na SP između Francuske i Republike Irske.

Podsjetimo da se Barcelonin napadač poslužio rukom prije asistencije za pogodak Williamu Gallasu u 13. minuti prvog produžetka utakmice, te na taj način Irce izgurao iz svjetske nogometne smotre koju će Južnoafrička Republika upriličiti sljedeće godine.

U obranu svog nekadašnjeg suigrača stao je i legendarni francuski veznjak, a danas savjetnik u Real Madridu, Zinedine Zidane:

- Mnogo se o tomu priča, ne bih želio ništa dodavati osim da Thierry Henry nije prevarant. Znam da je Ircima teško prihvatiti rasplet utakmice, ali takve se stvari u nogometu često događaju.

- Slažem se da bi video-snimka pomogla u ovakvim slučajevima, ali se ona ne bi smjela previše koristiti. Upotrijebimo li ju za pregled svakoga starta nogometni susreti trajat će tri i pol sata - zaključio je Zidane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:57