ODUŠEVLJEN PROJEKTOM

NOVI POSAO Aljoša Asanović postao tehnički direktor slovačkog DAC-a iz Dunajske Strede

Aljoša Asanović predstavljen je u srijedu kao novi tehnički direktor slovačkog prvoligaša DAC-a iz Dunajske Strede.

- Želim se zahvaliti obitelji Világi što me prepoznala kao osobu koja bi trebala raditi na preporodu ovog kluba.

Vatreni lakat

Na prvom sastanku još u svibnju novi me vlasnik dojmio svojim projektom i nakon što su njegovi ljudi preuzeli klub odlučio sam zasukati rukave i prihvatiti njegovu ponudu - kazao je Asanović (48), legendarni ‘vatreni lakat’ hrvatske nogometne reprezentacije, koji je od 2004. bio pomoćnik Slavenu Biliću u mladoj i A-reprezentaciji, a u sezoni 2012./13. moskovskom Lokomotivu, gdje je trenirao Jana Djuricu, koji je podrijetlom iz DAC-a. Nakon godine stanke Aljoša je opet u pogonu, potpisao je ugovor na tri godine.

- Želim se posebno zahvaliti mentoru, lumenu hrvatskog nogometa Zorislavu Srebriću, koji me naučio mnogim detaljima ovog posla i čija mi je pomoć u sazrijevanju za ovu ulogu bila nemjerljiva.

Popularni Zorko je, naime, Aljošu od 2006. pripremao da postane tehnički direktor hrvatske A-reprezentacije, no promjenom vlasti u HNS-u Davor Šuker se nije sjetio ‘vratiti asistenciju’ Asanoviću...

Brojni kontakti

Aljoša je tijekom igrače karijere stekao brojne kontakte širom svijeta koji mu sada i te kako dobro dođu. Gazda Világi obožava nogomet, kao i cijela njegova obitelj.

- Ambicije novog vlasnika DAC-a su gradnja novog stadiona za 12.500 ljudi, trening centra i akademije za mlade nogometaše, kroz sezonu dvije plasman u eurokupove, a dugoročno borba za naslov - kaže predstavnik vlasnika, Belgijac Jan Van Daele (28), koji hoda s gazdinom kćeri i pomaže Aljoši u integraciji.

Tako, eto, počinje nova Asanovićeva avantura, ne treba sumnjati da će mu telefon odmah početi zvoniti, mnogi hrvatski nogometaši koji nisu za Lige petice voljeli bi igrati u uređenoj sredini gdje plaća nije velika, ali je sigurna i ne kasni.

Vlasnik sjedi u Nadzornom odboru INE

Dunajska Streda (Dunavska srijeda) gradić je od 25.000 stanovnika smješten na jugu Slovačke, 45 km od Bratislave i 35 od Györa, Mađari su u tom dijelu zemlje većina (80 posto). Klub DAC je prije šest mjeseci kupio spomenuti Oszkár Világi (51), Mađar rođen u Dunajskoj Stredi, ugledni odvjetnik, predsjednik Uprave Slovnafta, ali i član Nadzornog odbora Ine, koji je često poslovno u Zagrebu, a već godinama ljetuje u Kaštel Starom gdje je kupio kuću.

S Asanovićem ga je upoznao zajednički prijatelj. Nakon 14 ovosezonskih kola DAC je sedmi od 12 klubova, igra se trokružno. U kadru su od stranaca četiri Kamerunca i Hrvat Dario Krišto koji je nekad igrao u Inter Zaprešiću.

Tagovi

Izdvajamo