SRUŠILA REKORD MITINGA

Perković slavila u Stockholmu: 'Još me očekuju Zurich i Zagreb. Bit će dobro, ludo i nezaboravno!'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 17.08.2012. u 18:47

AP

Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković samo 13 dana nakon najvećeg uspjeha u karijeri ostvarila je novu pobjedu, na mitingu "Dijamantne lige" u Stockholmu bila je najbolja s odličnim rezultatom od 68,77 metara. To je za samo 34 centimetra slabije od njezina i hrvatskog rekorda kojega je postavila u Londonu i s kojim je osvojila nalsov olimpijske pobjednice.

Perković je do pete ovogodišnje pobjede u "Dijamantnoj ligi", prethodno je slavila u Šangaju, Eugeneu, Oslu i Monte Carlu, stigla na dramatičan način, pobjednički je hitac bacila u posljednjoj, šestoj seriji, a to je ujedno bio i posljednji hitac natjecanja. Naša je atletičarka ujedno postavila i novi rekord mitinga koji je 35 godina bio u vlasništvu Njemice Sabine Engel.

Perković je preuzela vodstvo u natjecanju hicem od 66,26m iz treće serije, ali je Piščalnikova odgovorila sa 66,85m u petoj. No, naša je prvakinja smogla snage za novi preokret i pobjednički hitac na samom kraju natjecanja.

I prije pobjede u Stockholmu Perković je osigurala naslov ukupne pobjednice u "Dijamantnoj ligi" u svojoj disciplini, a ovime je samo još povećala prednost u odnosu na konkurenciju. Uoči posljednjeg natjecanja, koje je na programu u Zurichu 30. kolovoza, Perković ima 22 boda, dok drugo mjesto dijele Australka Dani Samuels i Njemica Nadine Mueller sa po pet bodova.

- Jako sam ponosna i sretna zbog pobjede i rekorda mitinga. Natjecanje je počelo dosta rano, u 17.20 sati i stadion se pomalo punio. Ja sam krenula malo lošije jer sam se poskliznula, nakon toga je bio hitac u mrežu, znate kako ja volim malo zakomplicirati, a poslije toga sam bacila 66 metara. Kako su cure bacale, mislila sam da će to biti dovoljno za pobjedu, ali u petoj seriji je Darja bacila dalje - rekla je Perković te je nastavila

- Nisam se predala, ostala sam pribrana i jaka u glavi i znala sam da će tad početi 'fajt', jer općenito volim kada se stvari zakompliciraju. Ušla sam u krug dobila podršku od stadiona i znala sam da to mogu. Kada sam izbacila hitac stadion je kriknuo, znala sam da je daleko. Ovo je još jedan dokaz svega što sam radila ove godine, da sam spremna i da sam zasluženo sve osvojila. Potvrdila sam vodstvo u Dijamantnoj ligi i osvojila dijamant za rekord mitinga, jel' može bolje? Još me očekuju Zurich i Zagreb. Bit će dobro, ludo i nezaboravno - dodala je Perković nakon pobjede.

REZULTATI:

1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 68,77m

2. Darja Piščalnikova (Rus) 66,85

3. Nadine Mueller (Njem) 65,07

Izdvajamo