POVIJESNI TRENUTAK

PRVI HRVAT U NHL-u Borna Rendulić debitirao za Colorado u susretu protiv Nashvillea

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.12.2014. u 09:16

AFP

Rođeni Zagrepčanin Borna Rendulić (22) noćas je zaigrao za Colorado Avalanche u susretu protiv Nashville Predatorsa, i time bi postao prvi hokejaš rođen u Hrvatskoj koji je zaigrao u najjačoj ligi svijeta, NHL-u.

Rendulić je u porazu od Nashvillea (0:3) na ledu proveo nešto više od sedam minuta, te je uputio jedan udarac prema golu.

Ove sezone momčad Colorada poharale su ozljede, pa je iz njihove podružnice Lake Erie Monstersa osam igrača dosad skupilo NHL minutažu.

Rendulić je u svibnju ove godine potpisao dvogodišnji ugovor sa dvostrukim NHL prvacima Colorado Avalancheom, prošao je njihov trening kamp, a potom je poslan na kaljenje u Coloradovu podružnicu u AHL ligi, u ekipu Lake Erie Monstersa. Tamo je u 21 utakmici upisao ukupno 4 gola i 3 asistencije.

Prije dolaska u SAD, Rendulić je odigrao dvije sjajne sezone u najjačoj finskoj hokejaškoj ligi, u klubovima Assat Pori i Hameenlinna, gdje je u 94 susreta upisao 19 pogodaka i 25 asistencija.

A najbolji igrač u povijesti Colorado Avalanchea bio je kanadski Hrvat Joe Šakić, koji ih je predvodio do naslova prvaka NHL-a 1996. i 2001. godine, a sada ima funkciju izvršnog potpredsjednika hokejaških operacija (sportski direktor).

Izdvajamo