OTPISANI BRAZILAC

SAMMIR DEBITIRA PROTIV LUKE 'Rekli su mi da bih mogao igrati protiv Reala'

    AUTOR:
    • Alen Lesički

  • OBJAVLJENO:
  • 31.01.2014. u 14:19

Ronald Goršić/CROPIX

'Pune tribine i jaki protivnici dodatno će me motivirati. To mi je nedostajalo u Zagrebu'

‘Nema šanse da me pusti’, požalio nam se Sammir prije dva tjedna kada je bilo jasno da će nastaviti karijeru u španjolskom Getafeu i da Dinamo neće dobiti niti lipe odštete za njega. Činilo se kako će u Zdravku Mamiću proraditi inat te će Sammira držati u Maksimiru do lipnja i isteka ugovora. Međutim, dan prije kraja prijelaznog roka Mamić je popustio i Sammiru dao sporazumni raskid. Računica je jasna; ako već nisu zaradili od transfera u Getafe, prijevremenim raskidom Dinamo je barem uštedio 200 tisuća eura od Sammirove plaće...

‘Ipak me pustio’, javio se Sammir porukom iz Brazila kada ga je menadžer Božo Slišković obavijestio da je dobio ispisnicu i da seli u Madrid već za nekoliko dana.

- Za sada ništa ne znam. U ponedjeljak se moram javiti u Getafe pa dolazim u Zagreb riješiti neke formalnosti - otkrio je ‘filho’.

Iako pravo nastupa za klub iz predgrađa Madrida ima već sljedećeg vikenda, izvjesno je da trener Garcia Plaza neće previše žuriti. Posljednju utakmicu Sammir je odigrao još tamo krajem studenoga u Eindhovenu protiv PSV-a i daleko je od natjecateljske forme.

- Sigurno će mi trebati tri do četiri tjedna da dođem u fizičko stanje potrebno za utakmice, a onda je sve na meni. Rekli su mi da bih možda mogao dobiti minutažu protiv Reala u veljači - nada se Sammir koji još uvijek nije odustao od reprezentacije i SP-a u Brazilu.

- Daj Bože - otelo mu se na spomen toga da bi nekim čudom mogao u kockastom dresu do rodne zemlje u lipnju... Ipak, priznaje da se ne zanosi previše. Čvrsto je na zemlji, svjestan da ima šansu odvesti karijeru na razinu sukladnu talentu. Pred sebe je postavio cilj da se do kraja sezone predstavi navijačima Getafea i poslodavcu u najboljem svjetlu.

- Da odigram nekoliko utakmica na visokoj razini. Pune tribine i jaki protivnici dodatno će me motivirati. To mi je nedostajalo u Zagrebu - zaključio je Sammir.

Izdvajamo