NAJAVILA SP

SANDRA PERKOVIĆ PONOSNA NA SVOG KVARTOVSKOG FRENDA 'Imat ćemo zgodnog sportaša godine'

    AUTOR:
    • Hrvoje Slišković

  • OBJAVLJENO:
  • 18.08.2015. u 16:47

Cropix

Sandra Perković je dva dana prije odlaska na Svjetsko prvenstvo, na kojem će braniti status najbolje bacačice diska u ovom tisućljeću, bila sjajno raspoložena. U Pekingu će se boriti i za status najbolje u Dubravi koji joj je prošlog vikenda “napao” novi europski prvak u boksu Filip Hrgović.

- Ponosna sam na Hrgovića. U Dubravi smo uvijek imali dobre sportaše. Imat ćemo jako zgodnog muškog sportaša godine. Bilo ih je i prije, ali Filip je boksač pa je, ipak, malo drugačije… - nasmijala je Sandra i sebe i društvo.

Dobre vibracije stižu i iz pogleda u zdravstveni bilten…

- U kontinuitetu sam odradila cijele pripreme i nadam se da ću ponoviti zlato iz Moskve. Odlično se osjećam, spremna sam. Svjetska sam prvakinja i idem obraniti naslov.

Isti optimizam širio je i njezin trener Edis Elkasević:

- U Peking idemo obraniti titulu iz Moskve.

Novo zlatno odličje je u mislima, ali i rekord svjetskih prvenstava, no o njemu, ovaj put, nije pričala. U vlasništvu je Martine Hellmann (71,62), bacačice iz povijesti koju najviše cijeni.

- Nakon svakog treninga sam sa smiješkom dolazila kući, a to puno znači. Posebno jer se ove godine pripremam i za Olimpijske igre u Riju. Nadam se da neću imati problema s leđima dan uoči kvalifikacija, kao u Moskvi.

U Kinu će stići kao prvi favorit natjecanja, ali bez najboljeg rezultata u svijetu ove godine. Kubanka Denia Caballero bacila je 70,65, pedeset i sedam centimetara dalje od Sandre.

- Nikada se ne opterećujem konkurencijom. Znam koliko sam dobra pa neka njima bude teško, a meni što lakši posao - samouvjerenim, boksačkim gardom najavljuje Svjetsko prvenstvo.

- Uvijek imam pritisak jer sam u ulozi favoritkinje. No, lijepo je kad ljudi vjeruju u vas, kada vam daju vjetar u leđa.

Perković je bila premlada za nastup na Olimpijskim igrama 2008. godine, a kako Peking nije stanica Dijamantne lige, krajem tjedna će se prvi put upoznati s uvjetima u Ptičjem gnijezdu. S druge strane, u Šangaju je stalna gošća.

- Tamo sam tri puta pobijedila, dvaput s hrvatskim rekordom. Kinezi su najbolji organizatori na svijetu. Nakon što smo se požalili da nemaju teretanu, stvorili su je u roku od dva sata.

Izdvajamo