SAPUNICA PRI KRAJU

Šarić izabrao Cibonu, 2014. moguć odlazak u NBA ligu!

    AUTOR:
    • Toma Dragičević,
    • Sportske novosti

  • OBJAVLJENO:
  • 23.11.2012. u 22:08

Nikola Vilić/CROPIX

Iz Šibenika je došao u Zagreb, prošle sezone trebao završiti na posudbi u Zadru, u ovoj je izrazio želju igrati za Split, s kojim je i trenirao protekla dva mjeseca, a nakon što je FIBA odredila da Dario Šarić iz Trnskog može za 550.000 eura, Šibenčanina je željela dovesti i Cedevita.

Međutim, posljednjih desetak dana u igri su ostali samo Fenerbahče i Cibona. A Dario Šarić izabrao je - Cibonu. Iako je proveo nekoliko dana u Istanbulu, obavio sve liječničke preglede, odradio dva treninga s Fenerom, koji ove sezone figurira kao ozbiljni kandidat za Final Four Eurolige, na stol dobio četverogodišnji ugovor, Šarić nije htio odmah ići u inozemstvo. Tražio je posudbu u Split do kraja sezone, no, Fener je inzistirao na dolasku odmah.

I tako je najbolji junior Europe, najveći talent hrvatske košarke još od Tonija Kukoča, vrlo blizu potpisa ugovora s Cibonom. Ugovor bi bio na tri ili četiri godine, no, uz opciju odlaska u NBA ligu već na ljeto 2014.

Cibona je, barem se tako priča, pronašla sponzora koji bi pokrio odštetu Zagrebu, a isti bi taj novac vratio kad Dario Šarić bude napuštao Toranj. Kako je tu riječ o gotovo sigurnom ulaganju, makar u sportu ništa ne može biti potpuno sigurno zbog mogućnosti ozljeda, sponzor je u ovoj priči lako pronašao interes. Kao što ga je pronašao i 18-godišnji Šibenčanin kojem Cibona može jamčiti punu minutažu u ABA ligi, natjecanje koje je osjetio tek sporadično u nekoliko navrata posljednje dvije sezone.

Izdvajamo