TAEKWONDO

Ana Zaninović osvojila broncu na SP-u i pridružila se Blanki i Janici!

Ovom medaljom Ana Zaninović postala je uz Blanku Vlašić i Janicu Kostelić najtrofejnija hrvatska sportašica u olimpijskim sportovima sa šest medalja

Hrvatska reprezentativka Ana Zaninović (27) osvojila je brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u ruskom Čeljabinsku, nakon što je u subotu poražena od vodeće taekwondoašice svijeta u kategoriji do 53 kilograma Yun-wen Huang iz Tajvana s 4-12.

Starija blizanka Zaninović ostala je tako na jučer osvojenoj brončanoj medalji, njenoj četvrtoj na svjetskim prvenstvima čime je kompletirala svoju kolekciju s jednim zlatom, dva srebra i broncom.

Još 2007. godine članica Marjana osvojila je srebro na svjetskom prvenstvom u Pekingu, dvije godine poslije nije putovala u Kopenhagen da bi se vratila 2011 i osvojila zlatno odličje i MVP naslov svjetskog prvenstva. Prvenstvo u Meksiku ostalo je poznato po Aninom praktički oduzetom naslovu svjetske prvakinje po isteku meča s Korejom gdje je po treći put u tri nastupa ušla u finale svjetske smotre.

Ovom medaljom Ana Zaninović postala je uz Blanku Vlašić i Janicu Kostelić najtrofejnija hrvatska sportašica u olimpijskim sportovima sa šest medalja ukupno odnosno čak četiri na svjetskim prvenstvima u isto toliko nastupa. U Čeljabinsku je Ana Zaninović u prvom kolu pobijedila Kazahstanku Farizu Aldengorovu u dramatičnom meču u kojem je 20 sekundi prije kraja Fariza vodila 7:5 da bi Ana okrenula rezultat u svoju korsit i slavila s 11:7. U osmini finala lako je 9-2 pobijedila Kolumbijku Lauru Garciu, da bi u četvrtfinalnj borbi sa 4-3 nadvisila Kineskinju Tian Rui Zhan i izborila plasman u poluzavršnicu u kojoj je poražena.

U subotu, petog dana svjetskog prvenstva, Zagrepčanka Iva Radoš donijela je Hrvatskoj i drugo odličje ušavši u polufinale u kojem je u nedjelju očekuje Kineskinja Shuyin Zheng, a sutra će na tatami i Martina Zubčić u kategoriji do 57 kilograma te Lovre Brečić u kategoriji do 63 kilograma, dok će posljednja od 12 hrvatskih reprezentativaca nastupiti u ponedjeljak Marina Sumić u kategoriji do 62 kilograma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:50