'VIDIMO SE U BRAZILU'

Blanka ne ide u London: 'Odgađala sam odluku i nadala se čudu'

Stanje sa mojim skočnim zglobom i ahilovom tetivom je sve bolje i bolje, a treninzi su sve kompleksniji. Vrijeme je ono što mi nedostaje - rekla je Blanka
 AFP

Blanka Vlašić definitivno neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu. Najbolja svjetska skakačica u vis do posljednjeg trenutka se nadala da će se situacija sa zglobom popraviti, ali od toga na kraju neće biti ništa. Kako je sama rekla, situacija s ozljedom nije loša, ali vremena za pripreme nema. A u London ne želi ići samo da nastupi. Zna se što na Olimpijadi Blanku jedino zanima tamo, ali isto tako je sasvim jasno da u ovakvom stanju borba za medalju nije realna...

- Odgađala sam svoju odluku da otkažem London nadajući se čudu. Sada je izvjesno da moj nastup na Olimpijskim igrama nije realan. Stanje sa mojim skočnim zglobom i ahilovom tetivom je sve bolje i bolje, a treninzi su sve kompleksniji. Vrijeme je ono što mi nedostaje - rekla je Blanka uz dodatak:

- Da se nije dogodila infekcija, koja me vratila na početak, vjerojatno bih uspjela potpuno sanirati ozljedu i pripremiti se za nastup na igrama. Iza mene su tri nastupa na Olimpijskim igrama, a želja mi je da sudjelujem i u Brazilu i barem još na jednim nakon njega. Osjećam da još imam što-šta reći na skakalištima diljem svijeta i ovu situaciju prihvaćam kao priliku za novi početak.

Blankino odustajanje prokomentirala je i Sandra Perković:

- Izuzetno mi je žao što neće ići tamo, ali ako je to njezina odluka, treba je poštivati. Jer, ako ona misli da je to najbolje za nju, mi smo tu da je podržimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:31