SP GIMNASTIKA

Bolesni Filip Ude će ipak nastupiti: 'Nije dobro, ali...'

Pet hrvatskih gimnastičara sutra od 8.30 po hrvatskom vremenu nastupit će u kvalifikacijama 45. Svjetskog prvenstva koje se u kineskom Nanningu održava od 3. do 12. listopada.

Uz Roberta Seligmana (konj s hvataljkama), Tomislava Markovića (parter), Andreja Korosteljeva (parter) i Marija Možnika (preča), u posljednji tren odlučeno je da će ipak nastupiti i srebrni olimpijac Filip Ude na konju s hvataljkama i parteru. Podsjetimo, Filip je posljednja dva tjedna virozan, a stanje mu se po dolasku u Kinu dodatno zakompliciralo. Teško diše, kašlje i izgubio je dosta snage, no danas je primio dvije injekcije, isto će dobiti i sutra prije kvalifikacija i njegovi treneri se nadaju kako će uspjeti izdržati vježbu.

"Ipak ću pokušati. Krenut ću s lakšom vježbom, sa startom od 6.5. Stisnut ću zube i napraviti već kad sam ovdje. Dobro sam dok ne dođem u dvoranu i počnem trenirati. Čim se malo zadišem, nije mi dobro i gušim se od kašlja, ali ponavljam, pokušat ću, dat ću sve od sebe," kazao je Ude.

Robert Seligman će nastupiti na konju s hvataljkama i pokušati uloviti četvrto svjetsko finale.

"Mislim da nikada nismo bili na ovako sjajno organiziranom Svjetskom prvenstvu. Doista se svaki dan iznova iznenadim. Imamo sjajan hotel, dvorana je odlična, ma sve... Osobno sam zadovoljan kako sam ovdje trenirao i prilagodio se na spravu. Iz dana u dan sam sve bolji. Smršavio sam 7 kilograma, sada sam na 68 i osjećam se lagano na spravi. Sutra ću loviti svoje četvrto svjetsko finale, nadam se da ću ga uloviti. Spreman sam, dobro se osjećam i ako odradim svoju vježbu, vjerujem da će biti dovoljno za finale," najavio je Seligman.

Marijo Možnik je naglasio kako su mu trebala dva-tri dan da se privikne na preču, no nije se želio žaliti.

"Ja se neću žaliti na spravu, zadovoljan sam. Istina, ova preča je malo drukčija, traži traži više energije i snage za elemente, ima slabiju reakciju, moram puno jače bičeve raditi, ali sami hvat je čvrst. Odlučio sam da neću ubacivati novi element koji sam naučio ovo ljeto, "Kovacs", ne znam koliko bih izdržao vježbu kondicijski na ovoj preči," rekao je Možnik.

Tomislavu Markoviću je cilj na parteru odraditi vježbu što čišće i naravno bez pada.

"Na podij treningu sam odradio cijelu vježbu, nadam se da ću isto to ponoviti i sutra u kvalifikacijama. Ovo je Svjetsko prvenstvo, pa ipak moram biti skromniji u najavama. Cilj je odraditi vježbu što čišće, naravno bez pada. Parter je dosta tvrd, ali imao sam sedam dana da se priviknem. Svima je isto," naglasio je Marković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:05