KONKURENCIJA ZAGREBU

Božidar Jović: 'Zamet je super, borit će se za drugo mjesto s Nexeom'

 Željko Šop / CROPIX

Zamest će vas vjetar, u futur zamotanu poruku iz naslova poznatog filma Victora Fleminga uputili su rukometaši riječkog Zameta vječitom prvaku CO Zagreb. U toj priči nema Clarka Gablea i Vivien Leigh, no zato su tu Irfan Smajlagić, Mirza Džomba, Valter Matošević, Alvaro Načinović..., velika imena hrvatskog rukometa. Naravno - i talijanski biznismen Gabriele Volpi koji je s Damirom Miškovićem nakon NK Rijeka i vaterpolskog Primorja EB - odlučio uložiti dosta novca i u riječki rukometni ponos Zamet.

Smajlagić kao trener, Džomba kao sportski direktor, Načinović kao klupski menadžer... zamisao je lijepo zvučala, prekaljeni majstori vraćaju se u rukomet na velika vrata i bacaju rukavicu izazova u lice kluba koji je bez prekida od 1991. osvojio svih 22 naslova prvaka Hrvatske.

Džomba zasad odustao

- Ja sam u zadnji tren iskočio iz priče, ovi stariji dečki lijepo su se ekipirali, želim im uspjeh, no ja zasad imam druge planove. Ne trebamo se duplati na pozicijama, sada se malo odmaram, malo se bavim svojim biznisom, uživam sa šestogodišnjom bebom. No, uskoro se i ja vraćam rukometu - demantirao je ulazak u Zamet legenda Mirza Džomba. No, ostali spomenuti ostaju u igri.

- Ekipirali smo se mi stari igrači i imamo postavu ljudi koja je cijeli život u rukometu. Zasad ćemo ojačati klub koji će postati zanimljiv novim potencijalnim igračima i gledateljima. Predstoji nam dug i mukotrpan posao, no već u startu očekujem da će Zamet biti među četiri najbolje momčadi u Hrvatskoj - rekao je Smajlagić.

Zagrebaši se spremaju za Švicarsku, tamo igraju utakmicu 3. kola Lige prvaka protiv Schaffhausena nakon domaće pobjede nad Pick Szegedom i remija na gostovanju kod Dinama u Minsku. O bujici iz Rijeke niti ne razmišljaju.

- Očekujete da ćemo ih dočekati na nož?! Dobit ćete sasvim suprotni odgovor, ideja je dobrodošla za cijeli hrvatski rukomet - kratko je uz osmijeh dobacio Zoran Gobac. Za podsjećanje, sličan projekt, koji je prije dosta godina pokrenuo tadašnji Agram Medveščak, neslavno je propao. Zlobnici i danas govore - zahvaljujući baš ‘potpori’ Zorana Gopca koji je u korijenu sasjekao moguću konkurenciju.

Bivši igrači

Uoči odlaska u Švicarsku, detaljnije je sve pojasnio sportski direktor CO Zagreb Božidar Jović, prijatelj i suigrač igrača koji u Rijeci rade novi veliki projekt:

- Neka, tako i treba. Da je barem više takvih sredina u Hrvatskoj koje će razviti rukomet. Bolja konkurencija i nas čini jačima. U taj projekt ulaze bivši igrači, kao i mi ovdje u Zagrebu, a takvi najviše znaju o rukometu. Pozdravljamo ih i želimo im uspjeh - zaključio je Jović, uz dodatnu pomalo zajedljivu opasku:

- Zamećani će se boriti za drugo mjesto s Nexeom...

Sve je, dakle, jasno. U vizuri čelnika CO Zagreb - “na zapadu ništa novo”. Zagrebaši i dalje razmišljaju o Ligi prvaka i žele pobijediti Schaffhausen. Uvodni dio sezone “dao im je krila”.

- Dobro igramo, ova mlada momčad može i više, dobijemo li Schaffhausen, to je kao da smo osvojili SP - poručili su trener Goluža i Jović.

- Ispoštujemo li trenerovu viziju i damo sve od sebe, uzet ćemo bodove u Švicarskoj - zaključio je Marino Marić.

Hrvatski PSG

A Zamet? Zasad ipak neće od Volpija na neviđeno dobiti puste milijune i ugroziti Zagrepčane. Prvo se ove sezone ekipira struka, a tek onda stvara hrvatski rukometni ‘PSG’. U CO Zagreb se ne boje niti novca jer pod ugovorima drže većinu najboljih domaćih mladih igrača...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:49