VELIKI TRIJUMF

ČESTITKA ZAGREBOVOG TRENERA 'Samo sam poželio dečkima da im jaja budu tvrđa od suparničkih. I bila su'

 Getty/Adam Nurkiewicz

- Stižu mi pozivi i poruke iz svih zemalja, ljudi su nas dočekali na aerodromu, ali ne treba raditi kaos. Ovo je samo jedna od stepenica da dođemo do nečega što se smatra uspjehom.

Jutro nakon "šok-pobjede nevjerojatnog Zagreba", kako ju je opisala službena stranica rukometne Lige prvaka, Veselin Vujović ostao je čvrsto prizemljen. Redatelj jedne od većih senzacija u povijesti kluba javio se odmah nakon slijetanja iz Mannheima, gdje su njegovi puleni izbacili Rhein-Neckar Löwen.

Više od 10.000 gledatelja u SAP Areni na uskrsnu je nedjelju svjedočilo rezultatskom uskrsnuću hrvatskog prvaka, koji je bez pola vanjske linije nadoknadio gol zaostatka iz prve utakmice i plasirao se među osam najboljih momčadi Starog kontinenta.

Iako su domaćini u prvom poluvremenu imali i plus pet, Vujoviću nije palo na pamet baciti ručnik u ring. U nastavku su zagrebaši ulovili zaostatak pa u dramatičnom finišu, na krilima najboljih strijelaca Stefana Vujića i Luke Šebetića (5 golova) te vratara Ivana Stevanovića (12 obrana) eliminirali vodeći klub Bundeslige.

Teško je bilo ne sjetiti se Vujovićeve sličice s početka sezone, kada je gostujuće momčadi upozoravao da moraju imati "veća muda od crkvenih zvona" žele li iz Arene odnijeti pobjedu.

- U nedjelju ujutro sam, čestitajući im Uskrs, poželio igračima da im jaja budu tvrđa od suparničkih - nasmijao se Vujović.

- Bili smo svjesni snage momčadi s kojom igramo i zato smo prije, ali i poslije utakmice bili umjereni u izjavama. No cijelo vrijeme smo vjerovali u pobjedu, iako nije lako reći da ćeš dobiti Löwen, kojemu je dobivanje velikih utakmica već rutina, koji na svom terenu ruši veliku Barcelonu i sije strah i trepet - dodao je 55-godišnji stručnjak.

Konačni scenarij na kraju će poslužiti kao predložak za klasičnu priču o Davidu i Golijatu. Slično kao i prije 19 godina, kada je Badel 1862 Zagreb izbacio Kiel i ušao u finale. Od Ćavarove generacije do Uskrsa 2016. trebalo je čekati da jedan njemački klub ponovno vidimo na koljenima u nokaut-fazi.

- S mladom ekipom i skromnim budžetom napravili smo dobar rezultat. Vidim da je naša pobjeda jako odjeknula, dovoljno mi je pogledati na mobitel. No tek sada smo ponovili uspjeh od prošle sezone, čekaju nas dvije nove ozbiljne i prave utakmice protiv PSG-a. Prije toga imamo i Final Four Seha lige pa nema puno vremena za veselje.

Iako se u svlačionici nakon utakmice pjevalo "Dajte Pariz da se igramo", slavlje nakon pobjede ipak je bilo umjereno.

- Apsolutno. Vjerujte mi, igrači su popili po jedno pivo, eventualno dva. Rekao sam im da do pola jedan moraju biti u sobama i da se naspavaju. Ne podnosim neka bučna slavlja, za to će biti vremena na kraju sezone...

Ždrijeb je htio da PPD Zagreb u četvrtfinalu dočeka priliku za revanš protiv bogatog PSG-a, od kojeg su izgubili obje utakmice u skupini. U Parizu je bilo 23-34, u zagrebačkoj Areni 23-25. Mogu li se računi poravnati sada kada će ulozi biti neusporedivo veći?

- Dobili smo jako veliku šansu. Pariz će opet doći sa svim tim vedetama, zvijezdama, petrodolarima i što ja znam što sve nemaju. Logično je da su oni favoriti, ali to je bio i Löwen pa smo mi izašli kao pobjednici. Pokazali smo da nas ne impresioniraju papirnati favoriti i da su jedini čimbenici koje priznajemo želja, borbenost, jedinstvo i ambijent - ističe Vujović.

Nema nikakve dvojbe da će potonji uvjet biti potpuno ispunjen. Zagreb je dočekao još jedan rukometni praznik, prva utakmica (termin između 20. i 24. travnja) igra se u Areni, gdje će petnaest tisuća navijača podgrijavati nadu u odlazak na Final Four u Kölnu.

Prije toga zagrebašima ovog vikenda u Varaždinu predstoji i završnica Seha lige. Polufinale protiv Vardara na rasporedu je u petak u 20.30, a Vujović bi dotad na raspolaganju trebao imati igrače koji u Mannheimu nisu nastupili zbog ozljede.

- Obranović trenira i sigurno će biti u sastavu, a očekujem i povratak Josipa Valčića. Mučila su ga leđa zbog ukliještenog živca, ali primio je injekcije i trebao bi biti spreman - zaključio je trener Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:52