VRATIO SE MOTIV

Cro Cop: U 2011. želim ući s naslovom UFC-a!

Cro Cop više ne razmišlja o mirovini, u oktogonu ćemo ga gledati još najmanje 12 mjeseci
Zagreb, 210909.Zracna luka Zagreb, povratak Mirka Filipovica nakon poraza od Brazilca Junior dos Santosa u UFC-ovom oktogonu.Na slici: Mirko Filipovic u Zracnoj luci Zagreb.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Šest od posljednjih osam novogodišnjih noći Mirko Filipović provodio je radno - u japanskim ringovima. Međutim, budući da je Japan, kako sam kaže, za njega prošlost, hrvatski gladijator 2010. godinu dočekao je na hrvatskom tlu.

Nije to bio nikakav urnebesni doček, jer svakodnevni treninzi i pripreme za dvoboj protiv Amerikanca Bena Rothwella na turniru UFC 110 u Sydneyju (21. veljače) ne ostavljaju mu mnogo energije za ostale aktivnosti.

- Ajme, ‘ubio’ me onaj Jukić (Mirkov dugogodišnji kondicijski trener, profesor zagrebačkog Kineziološkog fakulteta). Nikad me nitko nije tako žestoko natjeravao. Mislio sam da je problem u meni, da su me načele godine, ali i Jukić kaže da je program vježbi intenzivniji nego dosad. Evo, sad bih mog’o zaspat’ od umora - govorio je Cro Cop na Silvestrovo u svom kafiću Virage.

A njegovim mukama tu nije kraj. Jukićeva “tortura” izmjenjuje se s borilačkim treninzima uz dvojicu gorostasa, hrvača Josipa Matkovića i ultimate fightera Sašu Mučnjaka.

- Matković je visok 193 cm i težak 145 kg. Toliko je jak da ga ne mogu obujmiti rukama. A Mučnjak je manji, ima samo 122 kg i 200 cm - objašnjava Mirko, dodajući da će se za nekoliko dana uputiti u Amsterdam, na trotjedni ciklus treninga s nizozemskim trenerom Ivanom Hyppoliteom.

Rijetke dane kad nema treninga Mirko obično provodi u rodnoj Privlaci. Obiteljsku kuću Filipovićevih tada “okupiraju” Cro Copovi prijatelji.

- Uz partiju belota i slavonske delicije skupi se moje društvo iz djetinjstva. Ti su trenuci najbolji lijek za svaki stres - kaže Mirko.

Iako je nakon rujanskog poraza od Juniora dos Santosa dao naslutiti da je kraj karijere sasvim blizu, čini se da Filipovićeva mirovina ipak nije na vidiku. Tijekom 2010. godine možemo očekivati najmanje tri njegova nastupa. Bude li uspješan protiv Rothwella, u svibnju ili lipnju mogao bi se boriti protiv Minotaura ili Caina Velasqueza, a sljedeća stepenica trebala bi biti dvoboj za UFC-ov naslov.

- Gdje ću biti za 12 mjeseci? Nadam se da ćemo sjediti na ovom istom mjestu, ali da će uz mene biti pojas UFC-ova teškaškog prvaka - zaključio je Cro Cop.

Da mi se uspeti na piramide...



Mirko je godinama od javnosti uspješno skrivao sklonost proučavanju povijesti. Skupio je i zavidnu biblioteku povijesnih knjiga, a kao pravi povjesničar amater počeo je i posjećivati mjesta o kojima najradije čita.

Prije nekoliko mjeseci s prijateljima je posjetio nekadašnji nacistički logor Auschwitz. A sljedeća epizoda iz Cro Copova serijala “Povijesnice” trebala bi se dogoditi u rano proljeće.

- Pobijedim li Rothwella, mogao bih se nagraditi još jednim lijepim putovanjem. Velika mi je želja vidjeti egipatske piramide. Još kad bi mi dopustili da se popnem na vrh...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:26