UVERTIRA ZA NORVEŠKU

DANCI SU PROŠLOST, HRVATSKA SE OKREĆE BAHREINU Legenda upozorava: 'Treba se pripaziti njihove grubosti'

 Ante Čizmić / Cropix

HRVATSKA - BAHREIN

Hrvatska: Pešić; Mamić, Duvnjak, Kopljar, Štrlek, Kozina, Horvat

Bahrein: Abdulla:, J. Abdulqader, Alsayyad, Alsalatna, M. Abdulqader, Alfardan, Habib

Irfan Smajlagić vodi Irance na predolimpijskom turniru u Švedskoj. Šanse su mu slične onima koje ima Bahrein u Herningu. No, iz prve ruke s dva posljednja velika natjecanja možemo čuti kakve dojmove Pipe nosi o Bahreincima.

- Rekao bih da su vrlo borbeni, da time nadoknađuju taktičku i tehničku nesavršenost. Znam da je Barbeito trebao dosta vremena da ih uvjeri da prijeđu na obranu 6-0 jer oni smatraju da to nije njima prirodno. Bilo je dosta otpora.

Što najviše vole?

- Najviše od svega vole igrati obranu 3-3, vrlo su agresivni, znaju u svemu tome biti i prljavi, tako da treba pripaziti. Navikli su tako igrati kod kuće, ali smatram da u Europi to neće moći jer se kažnjava isključenjima. No, kroz takvu obranu dođu do polukontre i to im je onda najjača strana.

Napadački?

- Na punu zonu nemaju strpljenja, brzo troše lopte, što je, mislim, problem s tehnikom. Kako utakmica odmiče, sve više griješe, pada im disciplina, a onda i rezultat dođe u pitanje.

Kako ste vi prošli s njima?

- U Kataru na olimpijskim kvalifikacijama smo ih dobili, na Azijskom prvenstvu kod njih smo izgubili.

Ima li nekih igrača koji bi mogli predstavljati opasnost Hrvatskoj?

- Mislim da nemaju nekog ozbiljnog koji bi mogao u kontinuitetu 60 minuta ugroziti bilo koju europsku selekciju. Od igrača lijevi vanjski Jaafar Abdulqader i srednjak Husain Alsayyad vrte najviše, a atraktivan zna biti i vratar Mohamed Abdulla.

Treba li Hrvatska strahovati?

- Ne, uz malo discipline mislim da neće biti problema.

A Iran u Švedskoj, jako je teška skupina?

- Za Iran je to sve veliko iskustvo. Oni su na putu da odlučuju kojim će putem krenuti ubuduće. Ima potencijala, treba se odrediti i krenuti. To što smo izborili kvalifikacije velika je stvar, a realno protiv Španjolske, Švedske i Slovenije nema se puno što očekivati, jasno, uz želju da ostavimo dojam da smo ozbiljan sastav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:40