BIATLONSKA SENZACIJA

Dino Butković drugi junior svijeta: 'Uskoro ću se na SP-u utrkivati s Fakom, nisam lošiji od njega!’

Zlatko Mateša nije mogao sakriti ponos. Nije to bio onaj klasični smiješak kojim dočekuje sportaše, jer naziralo se i zrno inata.

Poznato je da je slučaj Jakova Faka djelomično doživio i kao osobni poraz, a slovensku ponudu kao ucjenu. I zato je i predsjednik HOO-a jučer cvao od sreće.

Hrvatski uspjeh

“Ovo je hrvatski uspjeh, s hrvatskim stručnjacima, i dokaz da naš sustav funkcionira”, moglo se čuti jučer u prostorijama HOO-a. Dino Butković, srebrni biatlonac sa svjetskog juniorskog prvenstva u utrci na 15 kilometara, potvrda je da hrvatski biatlon nije mrtav, kažu čelnici HOO-a i HBS-a.

Potvrda vrijednosti

Dvadesetogodišnjak iz Sungera, sela iz okolice Mrkoplja, trebao bi ponuditi novi zamah. Najbolji rezultat u povijesti hrvatskog juniorskog biatlona dovoljan je dokaz da Butković vrijedi.

- Vidjet ćemo na seniorskom Svjetskom prvenstvu u češkom Novom Mestu, na koje putujemo u srijedu. Neće mi to biti prvi put da se natječem protiv Faka, ali siguran sam da nisam puno lošiji od njega. Lakše mi je zbog svega što je napravio jer savez danas bolje funkcionira - poručio je član BK Jarun.

Naravno, u Češkoj se ne očekuju čuda jer bilo kakav plasman blizu bodova, koje osvaja najboljih 40 natjecatelja na svakoj utrci (SP se boduje i za Svjetski kup), doista bi bio ravan velikom čudu.

Međutim, Butković i ostatak hrvatske reprezentacije imaju viši cilj, a to je osiguravanje olimpijske norme za Soči. Kada se zbroje rezultati s posljednja dva SP-a, Hrvatska bi morala biti među 35 najboljih biatlonskih nacija.

- Meni je cilj ući u to društvo, ali se i kasnije probijati prema samom svjetskom vrhu. Vjerujemo da imamo dovoljno dobre uvjete za to u Hrvatskoj - tvrdi Butković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:16