UOČI ZG SPEKTAKLA

DOS SANTOS IMPRESIONIRAN HRVATIMA 'Imao sam tremu uoči Cro Copa, a Miočić zaista jako udara'

 Ronald Goršić / Cropix

Nekadašnji prvak svijeta u teškoj kategoriji, Junior dos Santos borit će se s Benom Rothwellom u svojoj 22. UFC borbi. Brazilac je svjestan težine ove borbe. Nada se da bi ga pobjeda mogla lansirati na mjesto prvog izazivača za titulu, što bi bio veliki uspjeh s obzirom na protekle dvije godine obilježene ozljedama, ali i ne baš sjajnim rezultatima. JDS u svojoj karijeri ima omjer od 17 pobjeda i četiri poraza, a pognute glave je izlazio tri puta u zadnjih pet mečeva. U posljednjoj borbi izgubio je od Nizozemca Alistaira Overeema.

- Nekako je to sve čudno. Prošle su dvije godine, u prosincu 2014. sam potrgao ligamente desnog koljena, bilo mi je teško tada, i osjećao sam se nelagodno u toj borbi. Ne umanjujem pobjedu Overeema, imao je plan i strategiju, ali ja se nisam osjećao kao obično. Želim da se vrati prirodan osjećaj i da obožavatelji budu ponosni na mene.

Popularni 'Cigano' stekao je popularnost svladavši Mirka Filipovića 2009. godine, a borio se i pobijedio prvog izazivača Stipu Miočića. Ta borba s Miočićem jedna je od najbrutalnijih u novijoj UFC povijesti.

- Imao sam veliku tremu prije borbe s Cro Copom, nisam mogao spavati noć prije. Borba s Miočićem bila je zaista naporna. Taj čovjek stvarno jako udara, samo pogledajte slike mog lica nakon meča.

Miočić će pokušati uzeti pojas Fabriziju Werdumu, kojeg je Junior pobijedio 2008. godine. JDS u tom dvoboju daje prednost Stipi.

- Mislim da Miočić ima veće izglede, sjajan je udarač i mislim da bi mogao uzeti pojas.

Brazilac se zadnjih osam godina borio isključivo u Americi, jedina iznimka je borba sa Stefanom Struveom u Londonu na UFC-u 95, koju je JDS pobijedio.

- Volim se boriti u Europi, moja zadnja borba sa Struveom je bila odlična, ali jako kratka. Ovdje u Zagrebu se osjećam ugodno, ljudi me prepoznaju i prilaze mi na ulici. Moram pohvaliti i vašu kuhinju, ovdje odlično jedem - dodao je Cigano.

Njegova domovina je najpoznatija po nogometu, a Junior ga baš ne prati previše, iako ga je igrao kao klinac.

- Da, uvijek su me birali u momčad zbog moje građe i visine, ali nakon utakmice su svi shvatili koliko sam zapravo loš, ha ha... Hvala Bogu da sam se našao u borilačkim vještinama, jer nisam baš talentiran za ostale sportove. Nogomet je definitivno broj jedan u Brazilu, a UFC je iza njega po popularnosti. U našoj zemlji je puno kvalitetnih boraca.

JDS je imao teško djetinjstvo, majka ga je sama odgojila. Prvi novac zaradio je s 10 godina, prodajući slatkiše.

- Taj dan sam zaradio 10 reala, koje sam predao majci. Ona mi je vratila dva, a ja sam ih potrošio na videoigre - završio je izvrsno raspoloženi Junior koji će u nedjelju biti glavna zvijezda zagrebačke priredbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:15