SP SKIJANJE

Ekipno zlato za Austriju, Hrvatska ispala u osmini finala

Skijaška reprezentacija Austrije osvojila je zlatnu medalju u ekipnom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku, Austrijanci su do naslova stigli zahvaljujući 3-1 pobjedi u finalu protiv Kanade.

U finalu je povela Kanada nakon što je Erin Mielzynski bila brža od Eva-Marije Brem, no potom je Marcel Hirscher bio bolji od Phila Browna, Michaela Kirschgasser je pobijedila Candace Crawford, a Christoph Noesig Phila Trevora.

Brončanu medalju osvojila je Švedska koja je u dvoboju za treće mjesto sa 3-1 bila uspješnija od Švicarske koja je u osmini finala zbacila Hrvatsku temeljem zbroja ukupnih zaostataka.

Naime, ukupan rezultat je bio 2-2, no hrvatski skijaši su u zbirnom vremenu zaostali 57 stotinki za švicarskim, koji su tako prošli među osam najboljih. Pobjede su za Hrvatsku izborili Sofija Novoselić i Filip Zubčić, dok su poraze upisali Ivica Kostelić i Leona Popović, koja je diskvalificirana, te je njezin maksimalan zaostatak i presudio. U prvom dvoboju Popović nije završila utrku protiv Wendy Holdener, a Kostelić je izgubio od Gina Caviezela za 34 stotinke nakon što je vodio, a potom na sredini staze napravio pogrešku koja ga je stajala pobjede. Hrvatsku čast su spasili Novoselić, koja je za pet stotinki bila brža od Michelle Gisin, te Zubčić koji je za 31 stotinku dobio Justina Murisiera.

REZULTATI,

Osmina finala:

Austrija - Argentina 4-0

Norveška - Slovenija 3-1

Francuska - Rusija 3-1

Švicarska - HRVATSKA 2-2 (Švicarska je prošla dalje bog boljeg ukupnog vremena)

SAD - Finska 3-1

Švedska - Češka 3-1

Kanada - Njemačka 2-2 (Kanada je prošla dalje bog boljeg ukupnog vremena)

Italija - Velika Britanija 3-1

Četvrtfinale:

Austrija - Norveška 3-1

Švicarska - Francuska 3-1

Švedska - SAD 3-1

Kanada - Italija 3-1

Polufinale:

Austrija - Švicarska 3-1

Kanada - Švedska 2-2 (Kanada je prošla dalje bog boljeg ukupnog vremena)

Finale:

Austrija - Kanada 3-1

Za 3. mjesto:

Švedska - Švicarska 3-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:20