JEDRENJE

Fantela i Marenić prvaci Europe u klasi 470!

Ovo im je drugo seniorsko europsko zlato, a prvi put su naslov europskih prvaka osvojili 2009. godine. Lani im je izmaklo postolje, no ove su godine jedrili apsolutno bez greške

Šime Fantela i Igor Marenić ponovno su europski prvaci klase 470! Ovo im je drugo seniorsko europsko zlato, a prvi put su naslov europskih prvaka osvojili 2009. godine. Lani im je izmaklo postolje, no ove su godine jedrili apsolutno bez greške...

Fantela i Marenić bili su u vrhu poretka od prvog dana. Jučer su preuzeli broj jedan među Europljanima i zadržali to mjesto nakon plova za odličja.

- Jako sam zadovoljan, današnji je plov za odličja bio upravo onakav kakav treba biti. Nakon cijelog tjedna jedrenja odlučivao je o medaljama, u cilj nas je ušlo šest – sedam posada praktički istovremeno i nitko nije znao poredak dok suci nisu ispisali na ploči. Loše smo startali, bili smo zadnji na prvoj oznaci, no dobro smo odjedrili prvu stranicu niz vjetar i već smo na slijedećoj oznaci bili četvrti, mjesto iza engleske posade i tri mjesta ispred izraelske posade, što je bila pozicija taman za zlato. U cilju je bio pravi foto finiš, zaista jako uzbudljivo. Ovo je bio dug tjedan, bilo je teško i mislim da smo zaslužili ovo zlato – kaže Fantela.

Šime Fantela i Igor Marenić sutra navečer se vraćaju u Hrvatsku.

Spomenimo i da su Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom poretku klase također zauzele odlično 12. mjesto u Europi, odnosno 16. mjesto ukupno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:06