Filipović: Ponudu UFC-a nitko nije mogao pratiti

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.07.2009. u 16:30

Hrvatski majstor slobodne borbe suprotstavit će se 19. rujna u Dallasu Brazilcu Junioru Dos Santosu i potom još najmanje dvaput nastupiti u kavezu.

- Zadovoljan sam povratkom u UFC, jedinom globalnom organizacijom ultimate fighta. Na žalost, sve ostale organizacije daleko zaostaju za UFC-om. Japanski Dream više ne može konkurirati Amerikancima ni sportski, ni financijski - izjavio je Cro Cop u subotu ujutro te nastavio:

- UFC je postao ono što je u ovom sportu nekad bio Pride, pa čak i više od toga. Uvijek ću biti zahvalan Japancima, jer u njihovoj sam zemlji stekao borilačko ime. No, Dreamova ponuda za mene nije izazov.

Halabuka ni oko čega

U pozadini Filipovićeva dogovora s UFC-om, koji je definitovno sklopljen tijekom njegova nedavnog sastanka u Zagrebu s vlasnikom američke organizacije Lorenzom Fertittom, ostale su nerazjašnjene izjave predsjednika UFC-a Dane Whitea, koji je odmah nakon lipanjskog turnira u Kölnu optužio hrvatskog gladijatora za prijevaru.

Whiteu se nije svidjelo što Cro Cop, koji je u Kölnu pobijedio Britanca Al-Turka, istodobno važe i ponudu Dreama.

- Žao mi je što se UFC i Dream prepucavaju preko mojih leđa. Digla se halabuka ni oko čega, ispalo je čak i da sam prevarant, a čitam i navodnu Whiteovu izjavu da sam ga zvao 600 puta - objašnjava Mirko i dodaje:

‘Poslao sam jedan SMS’

- Nazvao sam ga točno - nijednom. Poslao sam mu jedan SMS i to je sve. Nikoga ne bih zvao 600 puta, sve da mi život visi o koncu. Ne želim da me se prikazuje u tako ponižavajućem svjetlu - zaključio je Mirko.

White je očito napravio grešku u koracima, koju je Fertitta morao osobno ispravljati u Filipovićevu domu.

Slobodan Mufić

Izdvajamo