BOGAT NAGRADNI FOND

FINALE STAR SAILORS LEAGUE Treća sreća za Kljakovića i Šitića na Bahamima?

 
 Star Sailors League

Četvrtu godinu zaredom hrvatsko jedrenje imat će predstavnike na velikom finalu Star Sailors League koji se održava na Bahamima.

Organizatori regate u klasi Zvijezda ove su godine odlučili pozvati Ivana Kljakovića Gašpića i Antu Šitića koji će se u Nassauu natjecati treći put (2014. i 2015). Dva nastupa na SSL-u ima Tonči Stipanović, a lani je prvi put nastupio i Šime Fantela.

U prvom nastupu 2014. Kljaković i Šitić su ispali u četvrtfinalu, a godinu dana kasnije jedno im je mjesto nedostajalo do prolaska u drugi krug. Možda ove godine i osvoje regatu.

03/12/2014, Nassau (Bahamas), Star Sailors Leage 2014, Day 2
Star Sailors League

Podsjetimo, SSL se jedri u malo drugačijem formatu od drugi jedriličarskih natjecanja. Nakon kvalifikacija u kojima jedri 25 brodova, posade plasirane od 3. do 10. mjesta ulaze u četvrtfinale, drugoplasirani u polufinale, a pobjednik direktno ulazi u finale.

Polufinale jedri drugoplasirani iz kvalifikacije i petorica iz četvrtfinala, a u finale prolaze najboljih tri kojima se pridružuje pobjednik kvalifikacija.SSL je jedna od rijetkih regata koja ima nagradni fond (200.000 dolara), a od Svjetske su jedriličarske federacije dobili status posebnog događaja kao i Volvo Ocean Race i America's Cup. Ove godine nastup su potvrdile jedriličarske legende poput Torbena Graela, Paula Cayarda, Fredrika Loofa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:46