ODLIČNA ATMOSFERA

FOTO: MEDVEŠČAK - VITJAZ 4:2 Medvjedi bolji od Vitjaza, navijači ušli u Guinnessovu knjigu rekorda

Hokejaši Medveščaka popravili su dojam nakon teškog poraza od moskovskog Dinama u petak (5-0)

Hokejaši Medveščaka u potpunosti su se iskupili za poraz protiv Dinama (0:5), jer jučer su pred 15.000 navijača u Areni pobijedili Vitjaz s 4:2. Igrači Medveščaka napravili su ono što je od njih tražio trener French, od prve su minute nametnuli ritam, pa je ruska momčad veći dio utakmice izgledala bezidejno kao Medveščak protiv Dinama. Utakmica je ustvari bila riješena već u 35. minuti, kada je Linglet zabio za 4:0, a opuštanjem medvjeda u zadnjih 20 minuta gosti su tek uspjeli zabiti dva gola za konačnih 4:2.

- Bilo nam je jako važno pobijediti nakon onog debakla protiv Dinama. Možda Vitjaz nije među najboljim momčadima lige, ali svaka tri boda su jako važna, možda i presudna u borbi za doigravanje – rekao je napadač Medveščaka Jonathan Cheechoo.

Prednost na golu dobio je Mark Dekanich, te je opravdao Frenchovo povjerenje.

- Lijepo je pobjedom završiti godinu, važno nam je to za doigravanje. Godina iza nas je bila super. Doduše, bilo je teško kod onih sedam poraza zaredom na početku sezone, no sada smo ušli u ritam i idemo sigurno prema doigravanju – kazao je Dekanich.

U Areni je srušen i jedan svjetski rekord. Navijači su 15 minuta i tri sekunde radili popularne meksičke valove, te tako nadmašili dosadašnji svjetski rekord koji je iznosio 6:54 minuta.

- Stvarno je nestvarno da navijači 15 minuta rade valove u dvorani. Bilo je jako zabavno igrati u takvim uvjetima – rekao je Dekanich, dok je Cheechoo dodao:

- Navijači su bili čudesni, valovi na kraju utakmice stvarno su me iznenadili. Čak i za vrijeme igre, dok sam bio na ledu, bježao mi je pogled na tribine. Bilo je nemoguće ne primijetiti da se nešto posebno događa.

Trener Mark French bio je zadovoljan što je njegova momčad godinu završila s pobjedom.

- Pribojavao sam se Vitjaza jer u prošloj utakmici nismo im uspjeli zabiti gol svih 60 minuta. Zato sam odahnuo kada smo zabili prvi, poslije je sve bilo puno lakše – zaključio je trener Medveščaka.

Iduću utakmicu medvjedi igraju 4. siječnja u Domu sportova protiv ukrajinskog Donbassa.

KHL liga, nedjelja:

Medveščak - Vitjaz 4-2 (1-0, 3-0, 0-2)

Redoslijed: 1. Dinamo Moskva 85 bodova (39 utakmica), 2. SKA 78 (39), 3. Donbass 71 (41), 4. Dinamo Riga 69 (38), 5. CSKA 68 (40), 6. Lev 67 (38), 7. Medveščak 65 (40), 8. Lokomotiv 60 (38)…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:25