RUKOMETNE DRAME

Francuzi se provukli, Danska i Island ispali!

Ukoliko večeras pobijede Tunis (početak u 22.30 sati), hrvatski će rukometaši u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu igrati protiv branitelja naslova Francuza

Ukoliko večeras pobijede Tunis (početak u 22.30 sati), hrvatski će rukometaši u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu igrati protiv branitelja naslova Francuza...

Aktualni svjetski prvaci su u velikoj četvrtfinalnoj drami, doslovno u posljednjoj sekundi došli do pobjede protiv Španjolske (23-22). Udarac Nikole Karabatića s devet metara obranio je Arpad Šterbik, ali je odbijenu loptu na šest metara uhvatio William Accambray i zabio za pobjedu Francuske.

Španjolci su, inače, utakmicu otvorili sa 6-1, ali su se "tricolori" uspjeli pribrati i na poluvremenu je bilo samo plus tri za momčad Valera Rivere. U nastavku su Francuzi krenuli po preokret, do prvog su vodstva došli u 48. minuti (18-17), a potom su pobjegli i na 20-17. Vratili su se Španjolci na 22-22, ali je Accambray u opisanoj akciji donio Francuskoj polufinale.

Spomenuti je igrač završio dvoboj sa sedam pogodaka, dok je u španjolskom dresu sa šest golova najefikasniji bio Victor Tomas Gonzalez. Šterbik je skupio čak 20 obrana, a vrlo dobar je na drugoj strani s 14 obranjenih lopti bio i Thierry Omeyer.

Reprezentacija Mađarske prvi je polufinalist olimpijskog turnira u Londonu za rukometaše. Mađari su u četvrtfinalu nakon dvije serije produžetaka pobijedili Island s 34-33.

Mađari su utakmicu otvorili s vodstvom 5-1. Islanđani su se vratili na 6-6, vodili su 12-11 u 24. minuti, da bi Mađarska serijom 6-0 otišla na prednost 17-12 na samom početku drugog poluvremena. Island se uporno vraćao, pa su im Mađari opet bježali, i tako do same završnice.

Mađarska je šest minuta prije kraja imala 26-24, da bi Island ipak poveo dvije minute prije kraja 27-26 pogotkom Sigurdssona. Taj je rezultat stajao do same završnice, a Islanđani su 14 sekundi prije kraja imali sedmerac kojim su mogli potvrditi pobjedu. No, sjajni mađarski vratar, 35-godišnji Nandor Fazekas, obranio je sedmerac Snorriju Steinnu Gudjonssonu, a Mate Lekai je u protunapadu tri sekunde prije kraja s lijeve strane poentirao za 27-27 i produžetke!

U istima je i dalje briljirao Fazekas, koji je ukupno obranio 22 lopte, te su Mađari nakon dvije serije produžetaka, odnosno nakon dodatnih 20 minuta igre, slavili 34-33.

Laszlo Nagy bio je s 9 golova najefikasniji u Mađarskoj, dok je kod Islanđana, srebrnih iz Pekinga prije četiri godine, Aron Palmarsson zabio 7 golova, ali iz 17 pokušaja.

Mađarska će u polufinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Danske i Švedske, koji se igra u 19 sati po našem vremenu.

Od 15.30 sati igraju Francuska i Španjolska, a od 22.30 Hrvatska i Tunis.

OI rukomet (muški), četvrtfinale:

Mađarska - Island 34-33

Francuska - Španjolska 23-22

Danska - Švedska 22-24

Hrvatska - Tunis (22.30)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:10