RYDER CUP

GLEDATELJICU NA SLAVNOM GOLF TURNIRU LOPTICA POGODILA U GLAVU 'Oko mi je eksplodiralo! Dogodilo se tako brzo, osjetila sam kako mi teče krv...'

 
Brooks Koepka razgovara s Corine Remande koju je pogodio lopticom
 Jamie Squire / Getty Images

Corine Remande, 49-godišnjakinja koju je tijekom prvog dana golf turnira Ryder Cup američki igrač golfa Brooks Koepka pogodio lopticom u oko, razmatra mogućnost podnošenja tužbe protiv organizatora turnira jer je izgubila vid u oku u koje je pogođena, piše The Guardian.

Koepka je Remande lopticom pogodio u oko kada je njegov udarac kojim se nastojao približiti šestoj rupi odletio u publiku. "Liječnici su mi rekli da sam izgubila vid u tom oku", rekla je 49-godišnjakinja Agenciji France-Presse.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 28:  Brooks Koepka of the United States reacts to his tee shot during the morning fourball matches of the 2018 Ryder Cup at Le Golf National on September 28, 2018 in Paris, France.  (Photo by Christian Petersen/Getty Images)
Christian Petersen / Getty Images
Brooks Koepka

"Dogodilo se tako brzo, nisam osjetila nikakvu bol kada sam dobila udarac. Nisam se osjećala kao da mi je loptica pogodila oko, no onda sam osjetila kako mi teče krv. Pregled koji sam obavila u petak potvrdio je da mi je desna očna šupljina pukla te da mi je oko eksplodiralo."

Remandin suprug je potvrdio da joj je vid ozbiljno nastradao. "U najboljem slučaju, mogla bi vidjeti oblike, ali tek nakon što joj se oko oporavi od podljeva", dodao je.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 28:  Brooks Koepka of the United States signs a glove and gives it to a lady who was hit by the ball on the sixth during the morning fourball matches of the 2018 Ryder Cup at Le Golf National on September 28, 2018 in Paris, France.  (Photo by Jamie Squire/Getty Images)
Jamie Squire / Getty Images

Američki se igrač golfa vrlo brzo probio do unesrećene Remande te joj se ispričao. "Jasno je da dio krivnje snose organizatori turnira", rekla je Remande nakon izlaska iz bolnice Croix-Rousse u Lyonu. "Dužnosnici nisu upozorili gledatelje kada je loptica krenula prema publici. Više od svega želim da mi pokriju troškove liječenja kako ne bi došlo do infekcije."

Remande je na turnir koji se održavao u klubu za golf Le Golf National u francuskom mjestu Saint-Quentin-en-Yvelines došla iz Egipta te je već ranije kritizirala organizatore turnira jer joj se nisu javili nakon što se incident dogodio, piše Daily Mail. Prema dostupnim informacijama, 49-godišnjakinja se u utorak planira konzultirati sa svojim odvjetnicima oko mogućnosti tužbe i traženja odštete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:32