ZA SVAKU POHVALU

HRVATSKI DOKTOR NA NASLOVNICAMA Nije se dao do kraja i onda donio odluku kakve sprječavaju tragedije

 Screenshot: Fight Site

Vinko Viđak, hrvatski liječnik zadužen za zdravlje boraca na UFC-ovom spektaklu u Zagrebu, dospio je na naslovnice američkih borilačkih medija. S pravom. Glavni razlog je njegova sjajna intervencija tijekom teškaškog ogleda između Francisa Ngannoua i Curtisa Bladesa, piše Fightsite.hr.

U jednom je trenutku borbe Ngannou snažnim udarcima potpuno zatvorio desno oko svog suparnika, te je postalo očito kako Amerikanac na njega ne može vidjeti ništa. Tada je intervenirao Viđak i uoči početka treće runde rekao je sucu i samom borcu da se borba ne smije nastaviti.

Blades se s time nije složio, a i sudac Kevin Sataki bio je sklon opciji da se meč nastavi usprkos stanju u kojem se Blades nalazio. Međutim, Viđak je bio ustrajan i čvrsto je držao svoj stav, te je sudac na koncu ipak prekinuo borbu.

Američki portali hvale hrvatskog liječnika zbog ustrajnosti i tvrde da upravo ovakve odluke sprečavaju teže ozljede sporaša, te veće tragedije, poput one koja se nedavno dogodila u boksačkom meču Nicka Blackwella kada je zbog boksač zbog otekline završio u komi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:21