PRESRETAN ZBOG POBJEDE

Ivica nakon trijumfa: Imam li šanse za ukupnu pobjedu? Da, ako budem ovako skijao, ali...

- Sretan sam što mogu podijeliti moju treću slalomsku pobjedu u Wengenu s mnogobrojnim hrvatskim navijačima - i zjavio je nakon pobjede na "svojoj stazi" u Wengenu hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

- Trebalo je napadati drugu vožnju i uspio sam. Išao sam dobro i imao izvrstan osjećaj. Imam li šanse za ukupnu pobjedu? Da, ako budem ovako skijao, ali to je još daleko - dodao je vodeći skijaš Svjetskog kupa nakon svoje 15. pobjede u karijeri .

Ivica je fenomenalnom vožnjom pobjedio konkurenciju sa skoro sekundom prednosti ispred drugoplasiranog Austrijanca Hirschera , dok je u ukupnom poretku još više odmaknuo konkurenciji, i to za 215 bodova ispred Norvežanina Svindala.

- Kada sam ušao u cilj i vidio skoro sekundu prednosti bio sam siguran u pobjedu. U prvom laufu sam imao jednu pogrešku. Mislim da su startni brojevi bili velika prednost i nekako sam osjećao da će u drugom laufu sve doći na svoje mjesto.

- Navijači su bili mnogobrojni i glasni. Nezaboravan je osjećaj i ponos s njima pjevati hrvatsku himnu. Sretan sam i to je fenomenalan osjećaj.

- Sad ne osjećam umor, ali se moram opustiti danas i sutra kad ću možda malo i trenirati. Jednostavno moram skupiti snagu za ono što slijedi. S Janicom sam odšetao malo prema stazi nakon pobjede. Valjda je to već bio početak opuštanja. I vožnja helikopterom je bila nezaboravna, prava pobjednička.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:21